Nõuanne: Otsid soodsat küttematerjali ja soovid mõõta kogust?

Kaie Ilves

kaie@le.ee

puuriit2_f_arvo tarmula

Küttepuude tellimisel on vaja aru saada kasutusel olevaist mõõtühikuist ja nendevahelistest seostest. Arvo Tarmula foto

Internetis on koduleht www.küttepuud24.com, kust leiad mitmesuguseid küttepuude, briketi ja graanulite pakkumusi. Kodulehelt saab valida sobivat liiki küttepuu ning seejärel kuvatakse küttematerjali pakkujad koos pakutavate hindadega.

Küttepuude tellimisel on vaja aru saada kasutusel olevaist mõõtühikuist ja nendevahelistest seostest, kirjutab www.halud.ee. Tähtis on pöörata tähelepanu, kas müüja pakutav hind kehtib tihumeetri, riidaruumi või puisteruumi kohta.

Lühidalt: tihumeeter ™ on 1 m³ puhta puidu maht ilma koore ja õhuvahedeta; ruumimeeter (rm) on 1 m³ virna/riita laotud halgudelt mõõdetud metsamaterjali kogus koos koore ja õhuvahedega; puisteruum on ebakorrapäraselt kuhjatud halud koos koore ja õhuvahedega. Tavapraktikas korrutatakse ruumimeetrid koefitsiendiga 0,5–0,6, et saada puidu maht tihumeetrites.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
juss
8 aastat tagasi

Lühidalt: tihumeeter ™ ?
™ pole mitte tihumeeter, vaid Trade Mark.