Lääne-Nigula liidab raamatukogud

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Raamatukogu 056

Raamatukogu igapäevatöös ühendamine suurt midagi ei muuda. ARHIIV

Lääne-Nigula vald liidab uuest aastast neli oma raamatukogu üheks asutuseks – Lääne-Nigula valla raamatukoguks.

Ühendasutuses jääb juhtiv roll Taebla raamatukogule – Oru, Risti ja Palivere raamatukogu jätkavad haruraamatukogudena. 

Lääne-Nigula valla kultuuriosakonna juhataja Varje Paaliste sõnul tahetakse ühendasutusega parandada raamatukogude omavahelist koostööd ja ühtlasi teha raamatukogud nähtavamaks.

„Raamatukogu, see on ühelt poolt laenutus, aga teiselt poolt ka kultuuriasutus. Keskse koordineerimisega peaks raamatukoguvaldkond rohkem pildile saama ja loodame, et nad sekkuvad ka valla muudes küsimustes,” ütles Paaliste.

Paaliste lisas, et nii nagu raamatukogud on Lääne-Nigulas ühe mütsi alla koondatud ka valla noortekeskused ja see on end õigustanud.

„Tähtis on, et ühe valdkonna inimesed saaksid omavahel spetsialistidena koostööd teha, aga paraku peab selleks olema eestvedaja,” selgitas ta.

Muudatusega seoses on koondamisteate saanud Taebla raamatukoguhoidja, sest seal muutuvad nii asutuse nimetus kui ka tööülesanded. Lähipäevil kuulutatakse Lääne-Nigula valla raamatukogu juhataja leidmiseks välja konkurss.   

Lääne maakonna keskraamatukogu juhataja Ilme Sepa sõnul on ühe valla mitu raamatukogu üheks asutuseks liidetud ka mujal Eestis. Ta lisas, et ühendamine raamatukogu igapäevatöös palju ei muuda, sest kogude komplekteerimine ja andmebaasid on ikka raamatukogupõhised.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
küsija
8 aastat tagasi

Mida selline liitmine annab? Kõigil haruraamatukogudel on asjalikud ja kompetentsed juhid, milleks ühte juhti veel juurde on vaja? Kõigil haruraamatukogudel on juba praegu oma kontod fb-s – nad on juba praegu väga nähtavad. Ja maakonna raamatukoguhoidjad suhtlevad omavahel väga tihedalt, uus moodustis vaevalt sellele suhtlemisele erilist hoogu juurde annab… Ennatlikult ja kiiruga tehtud sünnitis…

Ants
8 aastat tagasi
Reply to  küsija

Kas Taebla raamatukogu on tõesti nähtav? Millal siin viimane üritus oli? Mina küll ei mältea. Ehk tõesti hakkab ka siin midagi muutuma lõpuks.

küsija
8 aastat tagasi
Reply to  Ants

Ega selleks pole vaja ju raamatukogusid liita, vaid lihtsalt Taeblasse uus töötaja ametisse panna. Miks on vaja veel ühte juhti? Nagunii toimub ju kirjandusega varustamine Haapsalu keskkogu kaudu, koolitused samuti. Teeme aga juurde juhte ja vahe astmeid.Justkui vene ajal, et muudkui tsentraliseerime… ja teeme ametikohti juurde, selle asemel võiks raha kasutada raamatute soetamiseks, uudiskirjanduse ostmiseks.

,,,,,,,,,,
8 aastat tagasi

asjad keerulised

Riina
8 aastat tagasi

Margid ostad Ristilt, sealt burksiputkast.

?
8 aastat tagasi

Mis taebla sidest saab,tahaks poest marki osta.

Xile
8 aastat tagasi
Reply to  ?

Raamatukogus müüakse