Promenaadi postide lõhkujad teadmata

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Vandaalitsemine Promenaadil 6

Aselinnapea Peeter Vikmani sõnul tuleb postide lõhkumist ette paar-kolm korda aastas. Arvo Tarmula / arhiiv

Politsei ei ole suutnud kindlaks teha, kes lõhkus Haapsalus Vee ja Rüütli tänava nurgal asuvad ketiga ühendatud dekoratiivpostid. Postide lõhkumise kohta tegi linn avalduse suvel.

Haapsalu aselinnapea Peeter Vikmani sõnul pole see sugugi esimene kord, kui postid on katki ja süüdlane jääb leidmata.

„Keegi aeg-ajalt ikka sõidab poste ühendavasse ketti ja nii need postid katki lähevadki,” ütles Vikman.

Valgel ajal seda Vikmani sõnul suurt ei juhtu, pimedal ajal ja eriti libedaga aga küll, kokku nii paar-kolm korda aastas.

Suvine kahju oli 1600 eurot, sest postid olid vundamendi pealt lahti kistud, nii et tuli valada ka uus vundament.

Vikmani sõnul pole võimalik ka ketti ära võtta, sest siis oleks promenaad autosid täis pargitud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
qqq
8 aastat tagasi

No pange suured betoonist (ilusad!!!) lillekastid/potid postide vahele-ei sõida keegi neist üle. Ma siiski auto vrsiooni ei usu, pigem kambaga keti peal turnimist.

Piiks
8 aastat tagasi

Imelik hala Vikmani poolt. Selle asemel, et mõelda kuidas oleks võimalik tulevikus seesuguseid lõhkumisi vältida, töötab tema mõte selles suunas kuidas mitte midagi teha ja õigustada igakordselt 1600 eurost väljaminekut linnakassast. Tüüpiline lähenemine probleemidele tänase linnavalitsuse poolt.

Ahto
8 aastat tagasi

Ei sõida keegi neid puruks ! Katki lähevad need lihtsalt sellest ,et noored istuvad ,kõnnivad ,hüppavad ja teevad muid trikke ,mida võimed võimaldavad selle keti peal. 1600 ne remont peaks siiski andma sellise tugevusega vundamendi ja postid ,mis nii lihtsalt katki ei lähe. No targutada oskab igamees ,mida siis teha ? 1.Kontrollige ,et linna raha eest ikka korralik töö tehtaks , betooni sisse peaks ka armatuuri saama 😉 2.Keti küljes peab olema valgusti või helkur 3.Keti kinnituskohad tuleb viia allapoole 4. Kett ei tohi olla nii jäme – see peab purunema enne ,kui postid (odavam) 5.Keti kinnituskohtadesse ja vahele pange… Loe rohkem »

Kett
8 aastat tagasi
Reply to  Ahto

Kus see videovalve siis on????? Raha kulutatakse, aga tolku on lapergune NULL

Anonüümne
8 aastat tagasi

Pildil küll sõiduteed näha pole.
Võtke kett ära ja keegi poste rohkem pikali ei aja.