Elustiilimaraton tuleb teist korda

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Elustiilimaraton 2013Esimesest Elustiilimaratonist osavõtjad stardivad rajale. Foto Arvo Tarmula

Sel pühapäeval saab Haapsalus taas osaleda omamoodi maratonil, kus tuleb 42 kilomeetri asemel läbida 42 elustiilipunkti.

 „Eelmisel aastal korraldatud Eesti esimene elustiili maraton sai nii palju kiidusõnu ja tunnustust, et patt oleks korraldamata jätta,” ütles peakorraldaja Hele Leek-Ambur. Ta lisas, et elustiilimaratoni eesmärk on propageerida tervislikke eluviise, pakkuda inimestele teavet ja oskusi tervislikult oma elu elada. 

"Kui tervislikust toitumisest, käitumisest ja liikumisharrastusest saab igapäeva lahutamatu osa, on inimene tervem, rõõmsam ja tegusam. See ongi Elustiili maratoni eesmärk," selgitas Leek-Ambur.

Maratoni juurde kuulub ka traditsiooniline ohutuspäev, kus staadionil ja selle kõrval parklas tutvustavad politsei, päästeamet ja teised partnerid oma varustust ning õpetavad tule-, vee- ja liiklusohutust.

Leek-Amburi sõnul pole elustiilimaraton mitte spordivõistlus, vaid mõnus liikumine staadionil ja linna eri paigus sisse seatud kontrollpunktide vahel. Igas punktis ootab osalejat nutikas ülesanne, mis aitab parandada terviseteadlikkust. Ta tõi nõiteks, et näiteks ujula punktis on uppuja päästmise abs, Krahviaias on osalejal võimalus sooritada Kanepi servi tõrje, Fit Clubis tutvistatakse osalejale spordisaalis toimuvaid treeninguid jne.

Kui paljud kontrollpunktid on osalejatele tuttavad juba eelmisest aastat, siis on ka uusi osalejad. Näiteks on tänavu väljas Haapsalu huvikoolid, uued tulijad ona folkfitness, kus propageeritakse rahvatantsu, agility-punkt, kus saab tutvust teha nn koeraspordiga, kultuurikeskuse punkt ning tõukekelkude punkt jt.

„Osaleda võivad kõik kas üksi, perekonna või sõbraga. Valida võib ka liikumisvahendi, kas siis jalad, ratta või auto,” ütles Leek-Ambur. Ta lisas, et iga osavõtja saab kaardi, kus märgitud kontrollpunktide asukohad ja punkte võib läbida sellises järjekorras nagu endale meeldib ja läbida võib nii palju kui jõuab, kuid auhinnaloosimises osalevad need, kes läbivad vähemalt 15 punkti. Need, kes jõuavad läbi käia kõik kontrollpunktid osalevad eriloosimises.  

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments