Sel pühapäeval toimub Haapsalus Eesti esimene elustiili maraton

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

elustiil

24. augustil toimub Haapsalus eriline maraton, kus läbitakse 42 km asemel 42 elustiilipunkti ja mille üheks osaks on ohutuspäev.

Tuleval pühapäeval võivad kõik huvilised kell 11.30 seada sammud Haapsalu kesklinna, kus algab terve päeva vältav ohutus- ning elustiilipäev. Just siis saab Lossiplatsilt alguse uhke päästjate, politseinike ja kaitseliitlaste rongkäik, mis viib kõik endast ja teiste eludest-oludest hoolivad huvilised maratoni raja algusesse, Haapsalu spordihoone juurde.

Keskpäeval antakse start 42 elustiilipunktist koosnevale maratonile, millest võivad vanusest sõltumata osa võtta kõik soovijad. Maratonile võib minna nii üksi kui mitmekesi. Liikumiseks võib kasutada ratast, jooksuhuvilised võivad raja läbida joostes, jalutajad kõndides. Keegi ei jää kehvemasse seisu, sest aega sellel võistlusel ei võeta.

Oluline on läbida võimalikult palju kontrollpunkte ning koguda olulist infot tervema elu nimel. Igas punktis tuleb võistlejatel lahendada ülesandeid, mis ei käi üle jõu.

Elustiili maratoni eesmärk on pakkuda inimestele teavet ja oskusi tervislikult oma elu elada. "Maraton annab võimaluse näiteks piiluda erinevate spordiklubide ja -stuudiote uste vahelt sisse ja teha esimene samm," ütles ürituse idee autor Läänemaa tervisedendaja Hele Leek-Ambur.

Kes aga peab maratoni siiski liiga pikaks või keeruliseks, saab pühapäeva veeta ohutuspäeva tegemistega tutvudes.

Ohutuspäeval saab ise proovida, vaadata ja uurida turvalisuse tagajate tegemisi. Õpetatakse ohutut käitumist, kuid ei puudu ka asjalikud ja atraktiivsed esitlused.

Politsei, päästeamet, maanteeamet, keskkonnaamet, kaitseliit ja teised partnerid tutvustavad oma masinaid ja varustust ning õpetavad tule-, vee- ja liiklusohutust.

Lisaks on ohutuspäeva platsil väljas ka MTÜ Pane Oma Meeled Proovile, kes tuleb kohale reumalaua, pimedatelaua, kuulmispuude laua, takistusraja ja ratastooli saalihokiga.

Ürituse aeg ja koht:

24. august, Haapsalu spordihoone (Lihula mnt 10)

Kell 11.30 Pääste- ja politseiameti ühine paraad algusega Lossiplatsilt
Kell 12 Päeva avastart Haapsalu spordihoone juures
Kell 12.30 Muusika politsei puhkpillimängijatelt
Kell 14 Muusikat ansamblilt Pühapäevitajad
Kell 15 Esineb bänd Tenfold Rabbit
Kell 15 Maratoniraja sulgemine
Kell 16 Loosimine. Päeva lõpetamine

Täiendav info ürituse kodulehelt.

Tule ja veeda pühapäev teadlikult ning turvaliselt!

Maris Saar, Lääne maavalitsuse avalike suhete peaspetsialist

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments