Mart Helme: Eston Kohveri süüdimõistmine Pihkvas on pretsedenditu ja skandaalne

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

mart helme

Mart Helme. Foto: Arhiiv

EKRE esimees ja Riigikogu kaitsekomisjoni aseesimees Mart Helme arvates, tekitab meie inimese röövimine Eesti territooriumilt ja tema süüdimõistmine sügavat nördimust. Helme arvates on šokeeriv, millise jõhkruse ja alandusega Vene pool asja toime on pannud. „Rahvusvahelises praktikas on selliseid asju tavaliselt teisiti toimetatud isegi Külma sõja aegadel ja antud juhul on tegu praktiliselt näidishukkamisega. Helme sõnul ei ole ta rahul Eesti poole tegutsemisega, mis pole olnud absoluutselt adekvaatne ei diplomaatiliste meetmete ega vastuluure tegevuse seisukohast. Mart Helme on pettunud ka meie paljukiidetud liitlaste NATO ja EL tegutsemise osas, mis on selles juhtumis olnud täiesti hambutu ja Venemaa suhtes ebaadekvaatne. „Euroopa Liidul ja NATO-l on piisavalt andmeid Venemaa eriteenistuste inimeste liikumisest nende territooriumidel ning vastumeetmete rakendamine kellegi kinnipidamise ja väljavahetamise kohta ei peaks olema suureks probleemiks, pigem jääb asi kasina tahte taha,” arvas Helme.

EKRE nõuab nii Eesti riigilt kui ka meie liitlastelt kiiret ja resoluutset käitumist Eston Kohveri kohese vabastamise osas. Sama meelt on konservatiivid ka meie laevakaitsjate vabastamise asjus Indias.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kas
8 aastat tagasi

Tõde ei avaldata 75a. Kas kohver võeti kinni siinpool või sealpool piiri jääb saladuseks. Selline on kord poliitika.

juss
8 aastat tagasi

Mida siin imestada? Vaadake, kes seal presidendiks on! Tavalised KGB töövõtted!

kus seal
8 aastat tagasi
Reply to  juss

kadriorus vä

Uskmatu+Toomas.
8 aastat tagasi

Kohver võeti kinni kaks meetrit siin pool kontrolljoont mitte piiri.ETV s näidatud võsas oli see joon hästi näha.Kogu see lugu on vaieldav aga hüsteeria kütmiseks kõva küll.Kui pidevalt käib vassimine ,mis siis ….?

xp
8 aastat tagasi

Nüüd siis äkki kõik ärkavad ja võtavad sõna. See oli ju ammu teada, et lilli talle seal ei kingita.

juunikommunist
8 aastat tagasi

aga kas madissoni süüdimõistmine oli sama pretsedenditu ja skandaalne