Promenaadi purskkaev vahutab taas

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

DSC_6105

Foto: Kristjan Kosk

Täna varahommikul märkas tähelepanelik linnakodanik promenaadil jalutades vahutavat purskkaevu. „Tuul kandis suuri vahurulle purskkaevust mitmekümne meetri kaugusele ja purskkaev ise oli mattunud paksu valge vahukihi alla,“ kirjeldas kodanik.

Haapsalu Linnahoolduse OÜ juht Alo Lõps kinnitas, et keegi oli tõesti öösel promenaadi purskkaevu pesuvahendit kallanud. „Sellel aastal on taolisi juhtumeid esinenud vähem, kuid eelnevatel aastatel oli sellega rohkem probleeme,“ kinnitas Lõps.

Seda, kas antud teo panid toime linna saabunud turistid või kohalikud noored, Lõps öelda ei osanud. „Tuleb läbi vaadata turvakaamerate salvestused ja siis selgub, kes ja millal täpselt purskkaevu vett rikkumas käisid,“ kinnitas Lõps.

Purskkaev läbib nüüd erakorralise hoolduse. „Kõik filtrid ja torustikud tuleb läbi pesta, vana vesi välja lasta ja uus sisse,“ kirjeldas Lõps eesootavaid töid. Tema hinnangul on nüüd tehnikutel tööd terveks päevaks.

Suve jooksul läbib purskkaev ka mitu korralist hooldust. Selle käigus puhastatakse purskkaev killustikust, suitsukonidest ja muudest esemetest, mis sinna ei kuulu. „Promenaadil ümbritseb purskkaevu killustik, mis ajapikku kipub sattuma ka purskkaevu, kus ta ummistab süsteemi,“ lausus Lõps. 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tööühing
8 aastat tagasi

Alo, sõber kurg ei anna võimalust mersus kõrval könutada ja koos kõvatamas käija? Sitapütiga vist ei lähe hästi, et end kuhugi juhatusse oled pressinud. Loodame, et ei lähe nii nagu rummu alevikus läks…

pook
8 aastat tagasi

Kle Lõps arvestades su eelnevaid sulitegusid kõik teavad, et ise valasid sinna pesuvahendit ja nüüd tahad, et hunnik pappi kantakse su arvele nn töö eest.

ekspert
8 aastat tagasi

Vanni vahtu tuleb valada ka vanalinna purskaevu seal annab see palju parema efekti.