Kirbla kaks korteriühistut teevad ühise katlamaja

Lehte Ilves

lehte@le.ee

Kirbla kaks kortermaja said KIKilt toetust ja hakkavad nüüd kalli kütteõli asemele ehitama odavamat pelletikatlamaja.

Ühise katlamaja ehituse võtsid ette kaks kolme korruse ja 18 korteriga maja, Kirbla 7 ja Kirbla Annuse.

Mõlemal on praegu keldris oma kergkütteõlil töötav katel, selgitas projektijuht ja raamatupidaja Maie Rein. Et sellest aastast ei saa enam katelt odava erimärgistatud kütteõliga kütta, tuli midagi ette võtta.

„Tegime kahe maja peale ühe katlamaja taotluse,” selgitas Maie Rein. Uus täisautomaatne pelletiküttel katlamaja tuleb nüüd õue. „Pelletiküte tuleb kõige odavam, mida meil võtta on. Maakütet ei saa panna, paas on all.”

KIK toetas katlamaja ehitust 42 240 euroga. Kogu töö läheb maksma 95 480 eurot. Et puudujäävat 53 000 eurot katta, on kumbki maja kogunud 10 000 ja lubanud 15 000 eurot laenu võtta.

„Loodame, et katlamaja läheb alla 95 000 euro maksma,” sõnas Rein. Praegu valmistatakse ette ehitajahanget ja kui kõik laabub, peaksid esimesed proovikütmised tulema oktoobris.

Projekt peab igal juhul valmis saama selle aasta lõpuks. Kui praegu maksab Kirbla kahes majas kütte ruutmeeter aasta ringi 1,80 eurot, siis uue katlamaja puhul näitasid arvestused, et hind peaks jääma alla euro ruutmeeter.

„Kas jääb, ei oska öelda, loodame, et jääb,” sõnas Maie Rein. Kirblas on kolm kolme korrusega maja, aga kolmas maja on tühi. Kirblas on veel kolm kahe korrusega kortermaja, aga neis on igas korteis ahjud-pliidid.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments