0

Reformierakonna juhatus toetas Rõivase ettepanekut esitada välisministriks Marina Kaljurand

Kaie Ilves

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Reformierakonna juhatus toetas erakonna esimehe, peaminister Taavi Rõivase ettepanekut esitada välisministri kandidaadiks pikaaegne suursaadik, välisministeeriumi asekantsler Marina Kaljurand.

„Kaalusin välisministri kandidaati väga põhjalikult. Otsustasin, et erinevatest valikutest on olulisim kriteerium julgeolekupoliitiline kogemus. Tahe edasi arendada välisteenistust, pikk kogemus välispoliitikas – need vaid lisasid välisministri kandidaadile kaalu,“ ütles Reformierakonna esimees, peaminister Taavi Rõivas.

„Sellest lähtuvalt tegin Reformierakonna juhatusele ettepaneku nimetada välisministri kandidaadiks Marina Kaljurand. Marina Kaljurand on tunnustatud diplomaat, välisministeeriumi asekantsler, endine Eesti suursaadik Iisraelis, Venemaal, Ameerika Ühendriikides ja veel kolmes suurriigis. Ta ise ja tema kogemustepagas on tuntud nii siseriiklikult kui välisriikides. Marinast saab tugev kolleeg Eesti Vabariigi valitsuse liikmetele,“ lausus Rõivas.

Rõivas lisas, et ta on hea meel, et Reformierakonna juhatus toetas Marina Kaljuranna kandidatuuri välisministri kohale. „Selle ettepanekuga lähen ma järgmisel kolmapäeval Kadriorgu presidendi juurde,“ ütles Rõivas.

„Tänan peaministrit usalduse eest olla valitsuse liige. Teen kõik endast oleneva, et olla Eestile hea ja väärikas välisminister," ütles Marina Kaljurand. „Eesti välispoliitika saab olla edukas, kui kaasatakse erinevaid institutsioone ja eksperte. Kavatsen seda suunda jätkata. Olulisemateks välispoliitilisteks teemadeks pean Eesti ja Euroopa julgeolekut, tugevaid Atlandi-üleseid suhted, sealhulgas liitlaste kohaolu siin ja agressiivse Venemaa ohjeldamist ning Euroopa Liidu ühtsust.”

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz