4

Kalle Lõuna: Peaks jääma ajutise paguluse võimalus

Kaie Ilves

Kaie Ilves

kaie@le.ee

lõunaKas ja kui palju peaks Eesti vastu võtma pagulasi?

Läänemaa ühisgümnaasiumi ajaloo- ja ühiskonnaõpetuse õpetaja Kalle Lõuna:

On arusaadav aidata inimesi, kes on sunnitud oma kodumaalt lahkuma. Eesti võimalus loobuda on minimaalne, argumentatsioon olematu. Arvud on läbirääkimiste küsimus. Piirid seab meie tugisüsteemide võimekus. Kui palju on meil keelt valdavaid tugispetsialiste?

Riigile oleks lihtsam, kui pagulased oleksid suuremais rühmades. Kui aga integreerida, siis eestikeelseil aladel, mitte Ida-Virumaal. Kindlasti oleks lihtsam vastu võtta näiteks Süüria kristlasi, kelle suhtes ei ole säärast teadmatust ja hirmu kui moslemite suhtes. Peaks jääma ka ajutise paguluse võimalus, kuni olukord kodumaal stabiliseerub.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
seega
seega

ei jää meil muud üle kui vana eestlasekombel luuad ja rehad pihku ning toompeale kohta näitama minema…ühiseid huve ???

Maria
Maria
Kõige õigem on teha kreekale ja itaaliale selgeks, et enam moslemeid vastu võta ei saa, ega euroopa ka kummist pole,palju neid tahab siia tulla. Lõpetagu lihtsalt nende üles korjamine, sest need pole põgenikud, need on moslemimehed, kes tulevad euroopasse, et siin oma plaane edasi teha, vallutada need maad oma islamiga. Põgenikud peaksid olema naised ja lapsed, kelle eest põgenevad need noored mehed. Aga nüüd on juba uus teema algatatud, prügi sorteerimine, et viia inimeste tähelepanu moslemitelt ära. Ma ei mõista, kuidas eurooplased aru ei saa, et ei või moslemeid enam vastu võtta, mitte ükski riik, põgenegu aafrikas kusagile teise riiki,… Loe rohkem »
Kahjuks
Kahjuks

…pole peale EKRE ja Ojulandi eriti palju neid,kes julgevad ajakirjanike ründavatele küsimustele vastata. Seepärast on LE poolt inetu 2018 aastani tavakodanikelt seda küsida. Mis juhtub,on näha põhjamaade ja muude moslemeid vastuvõtnud riikide näitel. Ja tegelema peaks eelkõige suurt pappi teeniva maffia ja Itaalia koostöö uurimise ning süüdlaste karistamisega.Aga üks on kindel- on oodata mõnusalt kõva maksutõusu,sest siia allesjäänud peavad ju neid illegaale ülal pidama…

Viktor Undusk
Viktor Undusk

Kui suur % on Süüria põgenike seas kristlasi? Kas nende jaotamine toimub
usundi alusel?
Kui Läti kavatseb loobuda põgenikke vastu võtmast, miks on siis “Eesti võimalus loobuda minimaalne”?
Lubatavast summast (6000 € inimese kohta) jätkub umbes aastaks, aga mis saab edasi?

wpDiscuz