Laupäeval tuleb piiskopilinnuses mitmekülgse kavaga perepäev

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Haapsalu luterliku koguduse algatusel on sel laupäeval piiskopilinnuses mitmekesist tegevust pakkuv perepäev.

„Meie eesmärk on anda peredele võimalus enne emadepäeva koos midagi ette võtta, et väärtustada koos oldud aega, samas kogeda ja õppida ka midagi kasulikku,” selgitas Lääne praostkonna vikaarõpetaja Kristel Engman.

Perepäeva juhtmotiiv on „Ühtehoidev pere, turvaline riik ja Euroopa Liit”. Et samal ajal käib Eestis ajaloo suurim mobilisatsiooniõppus Siil ja 9. mai on Euroopa päev, saab perepäeval uusi teadmisi riigikaitsest ja Euroopa Liidust, aga ka mõtteainet, kuidas kodanikuna selles kaasa lüüa, lisas Engman.

Päev algab kell 11 laulustuudio DoReMi kevadkontserdiga toomkirikus. Keskpäeval algab tegevus piiskopilinnuses. Seal on selleks ajaks üles seatud kaitseliidu relvanäitus ja varustus. Päästeameti abiga saavad osalejad proovida tuletõrjesporti. Reservpäästerühmal on kaasas otsingukoer, räägitakse ohutusest mere ääres ja metsas. Politsei võtab kaasa teenistuskoera ja Lõvi Leo.

Saab teha näomaalinguid, on meisterdamise töötoad ja fotojaht, ekskursioon linnuses ja muud põnevad sportlikud mängud. Euroopa Liidu infotelgis on päevakohane võistlus. Kohal on fotograaf, kes teeb peredest pilti.

Kell 13 pakuvad kaitseliit ja naiskodukaitse sõdurisuppi.

Päev lõpeb taas toomkirikus, kus kell 14 astub koguduse lastekirik publiku ette näidendiga „Detektiiv Nupuka raskeim juhtum“.

Pärast etendust saab kl 14.30 teha lõbusõidurongiga Peetrike tiiru läbi kevadise Haapsalu. Rongisõit ja pildistamine on tasuline, kõik muu on osalejaile tasuta.

Perepäeva valmistasid ette Haapsalu Püha Johannese kogudus, SA Haapsalu Piiskopilinnus, Lääne malev ja naiskodukaitse, Haapsalu linnavalitsus ja Lääne maavalitsus, politsei- ja piirivalveamet, Lääne päästekeskus, maanteeamet, Läänemaa Memento, Haapsalu noorte huvikeskus, Lääne praostkond, Lääne-Eesti vabatahtlik reservpäästerühm ja EELK Perekeskus.

„Loodame, et tuleb rõõmus päev linnuses,” ütles Engmann töörühma nimel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments