KOPi kevadvoorus küsiti poole rohkem toetusi kui jagada on

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Läänemaa kohaliku omaalgatuse programmi kevadvoorus esitatud 46 projektitaotlusega sooviti toetust enam kui 69 000 eurot, kuid jagada on 30 000 eurot.  

Projektitaotluste kogumaht on enam kui 84 000 eurot, millest 18,3% moodustab omafinantseering.

Kõige populaarsem oli kogukonna arengu meede. Sinna laekus 25 projektitaotlust, millega küsiti enam kui 37 000 eurot toetust. Ühendused ja organisatsioonid küsisid tuge traditsiooniliste ürituste nagu küla kokkutulekute, festivalide ja külapidude korraldamiseks (7 taotlust), koolituste, käsitööpäevade ja kursuste korraldamiseks (8 projektitaotlust). 5 projektitaotlust on esitatud liikumisharrastuse, tervislike eluviiside ürituste ja külade spordimängude korraldamiseks, kogukonna pärandi uurimiseks ja kogumiseks 2 taotlust ja kogukonnas sotsiaalsete teenuste osutamiseks 2 taotlust.

Kogukonna teenuste meetmesse laekus 21 projektitaotlust, millega küsiti enam kui 31 000 eurot toetust. Selles meetmes esitatud projektitaotlustes kavandatakse kogukonnale vajalike teenuste arendamist (4 taotlust), spordiväljakute korrastamist ja spordiinventari soetamist (8 taotlust), käsitööks ja kogukonna teenuste osutamiseks vajaliku inventari hankimist (4 taotlust) ning kogukonna sotsiaalsete teenuste arendamist (3 taotlust).

Kõige enam, 11, oli projekte, mis puudutavad mitut omavalitsust või tervet maakonda. Omavalitsustest esitati kõige rohkem, 8, projekti Haapsalust, ühe projektiga jäi alla Lääne-Nigula. 

Lihulast ja Hanilast laekus võrdselt viis projekti, Vormsist ja Ridalast kolm. Kaks projekti esitati Martnast ning Nõvalt ja Noarootsist mõlemast üks.

Lääne Maavalitsusel on 40 tööpäeva aega projektitaotlusi menetleda ja nende sisuga tutvuda, seejärel esitab maavanem nõuetele vastavaks tunnistatud taotlused komisjonile hindamiseks.  

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Ristiinimene
8 aastat tagasi

Kas poole rohkem või üle kahe korra rohkem?