Kohaliku omaalgatuse programmi toetuste pärast läks rebimiseks

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Kroonid-eurod

Kohaliku omaalgatuse programmi sügisvooru laekus taotlusi ligi kaks korda enam kui kasutada olevaid vahendeid, teatas Lääne Maavalitsus. 

Läänemaalt esitati kokku 23 projektitaotlust mahus 31 605,18 eurot. Maakondliku komisjoni ettepanekul rahastatakse neist 13 projekti kogumahus 17 988,45 eurot.

"​Sügisvoorus oli meeldiv näha päris mitut uut taotlejat ning huvitavat ideed, mis ka toetamist leidsid," ütles Lääne Maavalitsuse maaelu spetsialist Mati Kallemets.

Eraldi tõstis maavalitsus esile järgmised projektid: 

Meetme 1 – kogukonna areng – eesmärgiks on kogukonna identiteedi tugevdamine, kogukonnaliikmete teadmiste ja oskuste kasv ning tõhusama koostöö.

Hindamiskomisjoni kõrgeima hinde sai Piirsalu külaseltsi projekt, kus küla 500. ja Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva tähistamiseks plaanitava etenduse "Piirsalu 500" tarbeks korraldatakse näitlemise meistriklass.
Toetus 846 eurot.

Oru Seltsi projektiga "Õpime korrastama vana mööblit" plaanitakse külakogukonna liikmetele anda uusi teadmisi ja oskusi vana mööbli restaureerimisel.
Toetus 1084,35 eurot.

Kogukonnaliikmete kaasamiseks ja siduvuse suurendamiseks plaanib MTÜ Risti Huvi projekti "Indiaaniõhtud raamatukogus".
Toetus 900 eurot.

Teised projektid:

MTÜ Lääne maakonna spordiliit Läänela – Läänemaa Sõprade liiga: 2000 eurot

MTÜ Hoovõtukeskus – Sära silma: 1962,26 eurot (Osalises mahus)

MTÜ Noorte Vaba Aeg – Haapsalu lasteaed Tareke perepäev "Ratastega Paralepa terviserajal": 1209,44 eurot

MTÜ Igapäevakeskus – Koolitus "Kohalikust savist Rumfordi kamina ehitamine": 1069,21 eurot (Osalises mahus)

Kokku: 9071,26 eurot

Meetme 2 ehk elukeskkonna ja kogukonnateenuste arendamine – eesmärgiks on kogukonnaliikmete ühistegevust soodustavate avalikus kasutuses olevate objektide ja kogukonnaliikmetele vajalike teenuste olemasolu ja tagamine.

MTÜ Kirbla Külaselts projekt "Kirbla rahvamajja köögitehnika soetamine" eesmärk on rahvamaja kööki elektripliidi, õhupuhasti ja külmiku hankimine. See annab võimaluse kasutada kööki õppeköögina, kus korraldada kogukonnale tervisliku toitumise ja toidukoolitusi. Samuti saab kööki kasutada erinevate ürituste läbi viimisel.
Toetus 1061,97 eurot.

MTÜ Suitsusauna Selts SUSS projekt "Seljaküla külaplatsi elektrifitseerimine", annab võimalused varustada elektriga külaplatsile ehitatava suitsusaun ja majapidamishoone.
Toetus 1575,60 eurot.

MTÜ Vormsi Merepääste Selts soovib projekti "Vormsi Merepääste Seltsi reageerimisvõimekuse tõstmine" toel hankida generaatori, mis võimaldab päästesündmustel efektiivselt ja sõltumatult tegutseda.
Toetus 1552,50 eurot.

Teised projektid:

MTÜ Taebla Spordi- ja Kultuuriklubi Kehale ja Vaimule – Taebla aleviku ühisürituste helikvaliteedi parendamine: 2000,00 eurot

MTÜ Oru Spordiklubi – Linnamäe rekreatsiooniala paviljoni püstitamine: 2000,00 eurot

MTÜ Rõude Muuseum – Rõude muuseumile kokkupandavad lauad-toolid: 727,12 eurot (Osalises mahus)

Kokku 8917,19 eurot

Uus võimalus ideid realiseerida ja selleks kuni 2000 eurot toetust saada, on 1. aprillil 2017.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments