Tiit Moor: Ma ei ole varupingi mees

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Tiit Moor

Tiit Moor liitus Haapsalu volikogu keskfraktsiooniga. Foto: Arvo Tarmula.

Haapsalu linnavolikogu IRLi fraktsioonist keskfraktsiooni üle läinud Tiit Moor ütles Lääne Elule, et tegi selle otsuse, sest tahab linnaelu arendamises aktiivselt kaasa lüüa, kuid opositsioonis olles pole see praegu võimalik.

"Olen olnud volikogus juba 8 aastat. Esimesed aastad olid põnev aeg. Sain olla protsesside juures, mind kaasati igale poole. Oli põnev aeg," ütles Moor. Viimased aastad möödusid tal aga opositsioonis.

"Oled tühi koht," nentis Moor opositsioonis oleva voliniku võimaluste kohta linnaasjades kaasa rääkida. "Ma ei ole varupingi mees, olen mängija," lisas ta.

„Ma tahaksin midagi ära teha. Et mul oleks sisemine rahulolu, et olen andnud oma panuse,“ ütles Moor. Moor tõi paar näidet asjadest, mida ta tahaks volikogus koalitsioonis olles teostada.

Üheks on luua ratastooliga liikuvatele inimstele parem ühendustee Haapsalu neuroloogilise rehabilitatsioonikeskuse ja linna keskuse vahel. Teiseks on soov, et mingi osa üle linna eelarvest võiks otsustada opositsioon. 

„Mitte ei ole nii [nagu praegu], et nendel pole ühtegi võimalus oma lubadusi täita. See oleks hea koostöö. Kui need on kasulikud asjad linnale, siis ei ole ju vahet kelle omad need on. Selline asi võiks tulevikus olla. See on muidugi visioon ja kas teised [koalitsioonikaaslased] selle alla neelavad,“ märkis Moor.

Ta lootis, et ta võiks täita tulevikus teatud vahekohtuniku rolli koalitsiooni ja opositsiooni vahel.

Moor lubas, et oma vaateid ja seisukohti ta pelgalt fraktsiooni vahetumise tõttu muutma ei hakka. „Olen samasugune Tiit edasi. Jaanus [Karilaid] teab, et mul on oma arvamus asjadest,“ lausus Moor.

Moori kutsus keskfrantsiooniga liituma Haapaslu linnavolikogu esimees ja keskerakondlane Jaanus Karilaid.

"Tänane otsus on ikkagi selle pealt tehtud, et Jaanus on mind nii palju kutsunud. Olen temaga poolteist aastat kokku saanud ja sellest rääkinud ja seda edasi lükanud. Kevadel andsin talle nõusoleku ja ütlesin, et räägime sügisel edasi," lausus Moor.

Nüüd otsustati lõpuks käed lüüa. Keskerakonna liikmeks Moor siiski ei astu.

Partei liige polnud ta ka IRLi fraktsiooni kuuludes. Tema sõnul on parteituks olemine põhimõtteline valik. „Selleks, et linnas asju teha ja ajada, pead sa aga kuskil olema,“ ütles Moor, viidates, et üksikisikuna midagi korda saata on väga raske ja vähemalt volikogu fraktsioonis tuleb olla.

Moori sõnul on tal olnud varem Karilaiuga erimeelsusi, kuid ta tunnistas, et kokkuvõttes on Haapsalu keskfraktsiooni tegemistest võitnud. „Võtame näiteks Laikmaa paviljoni. Kui see valmis saab on see ilus asi. Millal me viimati tegime Haapsalu linna midagi sellist?“ arutles Moor.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
27 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
tundmatu loom lojaalsus?
9 aastat tagasi

hr. Moori mood see ongi – eelmise tööandja juurest putkes ka päevapealt kui konkureerivas firmasToyota maasturi pilti näidati, hoolimata sellest, et tegelikult oli ettevõttes hinnatud ja tunnustatud.

Kala
9 aastat tagasi

Loodetavasti saab Haapsalu nüüd tasuta ühistranspordi nagu päälinnas ning hilisõhtuse bussi päälinnast Haapsallu (Jaanuse lubadus enne eelmisi valimisi).
Edu jooksikule! Olen sinus pettunud, Tiit!

Valdo
9 aastat tagasi

Edu Sinule Tiit. Soovin, tõesti, et Haapsalu jaoks teed midagi ära. Kui tõesti tegid seda omakasu eesmärgil, siis ……….. kahju Sinust.

Tiidule
9 aastat tagasi

Kas on eetiline vahetada erakonda kui oled Isamaaliidu nimekirjas valitud volikogusse?. Kui ei meeldi enam, siis tuleks volikogust lahkuda ja järgmine isamaalaste nimekirjast saaks volikokku. Veel kummalisem, et kohe volikogu esimehe kohast räägitakse. EI ole ei au, häbi ega mõistust !

Kas sellel
9 aastat tagasi

… mooril endal pole vastik vastavalt reitingule ühest erakonnast teise ülehüppamine ?? Ja enda turvafirma teenuste pidev promomone ?? Aga Kapo töötaja suudab kindlasti palju…..

M.
9 aastat tagasi

ju siis Keskerakonnas on tegutsemise vaim.

Marge
9 aastat tagasi

Kuda see asi siis käib? Istun ühes erakonnas aastaid— EI MISKIT toimu! JA siis äkki hakkab miskit KOITMA aga oh HÄDA —– ERAKOND POLE ÕIGE!!!!!
Aga lennata tahaks kõrgele. Tuleb astuda keskerakonda. Mnjah,………………. Ausalt, VASTIK on see.

Tiidule
9 aastat tagasi

Sa pole ilmselt meeskondlikke mänge mänginud ja ei taipa milles seisneb meeskonna edu võti. Igal juhul olen ma enne nõus istuma tugeva meeskonna varumeeste pingil, kui jooksma arutult platsil ringi koos mängijatega, kes veel ikka ei tea ja aru ei saa mida nad tegema peavad.

urmas
9 aastat tagasi

No kui karilaid Moori nüüd avasüli vastu võttis siis see näitab seda et Karilaiul puuduvad võimed ise enda meeskonda ülese kasvatada ja tuleb teiste tagant vargil käia. Karilaid lihtsalt ümbritseb ennast kaadriga, kes on temast rumalamad et ise saaks nende keskel särada. Dialoogi võime uue kaadri kaasamiseks on null. See põhjendab seda, miks Karilaiu pink on tegelikult tühi ja need tühjad kohad ahvatlevad karjeristi ambitsiooniga inimesi. Eesmärgiks on meeldiad ja valitseda mitte arendada.

kodanik
9 aastat tagasi

hämmastav, et valimistulemused on juba ette teada.

Jah
9 aastat tagasi
Reply to  kodanik

Pole siin midagi hämmastavat. Vaata veidi nimekirju, jälgi küsitlusi ja võidki sellest mingid järeldused teha. Selge, et Luik ja Karilaid on juba oma seljakotid Toompeale asumiseks ära pakkinud ja nii ta on. Jälgi mängu!