Haapsalu tahab enda tutvustamise Peterburis harjumuseks muuta

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Haapsalu esindus Peterburis arvo tarmulaHaapsalu esindus mulluu Peterburis Anne Veski kontserdil. Foto: Arvo Tarmula

Kuigi Vene turistide arv on aastaga oluliselt vähenenud, läheb Haapsalu esindus aprillis kolmandat aastat järjest end Peterburi tutvustama. Kui eelmisel kahel aastal on peterburilaste pilku püütud Tõnis Mägi ja Anne Veski kontserdiga, siis tänavu annab kontserdi vanamuusikaansambel Hortus Musicus.

Haapsalut tutvustav üritus on nagu ikka, Peterburi südalinnas Kapella kontserdimajas.

Ürituse eesmärk on meelitada Haapsallu vene turiste. Rubla on kolinal kukkunud ning aastatagusest väärtusest on alles vaid pool, mis tähendab, et venelastele on välismaa muutunud kalliks. Seetõttu pole ka Haapsalu vene turistide jaoks enam ahvatlev, kuid suhted tuleb siiski soojad hoida.

Aasta lõpus tuli Vene turiste Haapsallu oodatust vähem. „Nad küll broneerisid, aga päris palju oli viimasel hetkel äraütlemist. Vene turiste siin siiski oli, mis on hea märk,“ ütles Urmas Sukles Lääne Elu ettevõtlusküsitlusele vastates.

Mullu käis Peterburis Haapsalu 60liikmeline delegatsioon. Kapella kontsertmajas korraldati Haapsalu kuurordi päev, seminaril „Haapsalu — romantiline ajalooline kuurort” tutvustati turismisettevõtjaile ja ajakirjanikele Haapsalu puhkevõimalusi. Väljas oli teemakohane näitus. Päeva lõpetas Anne Veski kontsert.

Delegatsiooni juhi, linnapea Urmas Suklese sõnul oli Peterburi reisil on kaks tulemust. „Sõidame rongis, kus on 62 Haapsalu inimest, kes on edukad äris ja tulnud siia minuga kaasa. See näitab, et asjal on jumet,” ütles Sukles toona.„Haapsalu ettevõtjad – kohvikud, hotellid, spaad, kinnisvarainimesed – tahavad tulla, nad arvavad, et Peterburiga on võimalik äri ajada.”

Tunamullu käis Peterburis haapsallaste 44-liikmeline delegatsioon. Kapella kontserdimajas avati Haapsalut tutvustav fotonäitus ja võõrustati umbes 300 külalist. Külalistele tutvustati Haapsalut ja pakuti eesti napse ja suupisteid, mis osutusid väga menukaks. “Tõnis Mägi kontsert Peterburis oli võimas,” vahendas linnavalitsuse pressiesindaja Tõnu Parbus toona. “Saime palju häid kontakte ning suured kiidusõnad.” Linnapea Suklese sõnul oli reisist kasu, see tõi Piiterist puhkajaid Haapsallu.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
12 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Karu
9 aastat tagasi

ANDRES, MINE JÄÄAUKU ENNAST VÄRSKENDAMA.

andres
9 aastat tagasi

PIHKUPEKSUPEALINN-selline slõugan liigutab isegi Siberi rahvad Eestimaale…

Nooruk
9 aastat tagasi

Kui iga sellise tutvustus reisi tulemusena saaksime Haapsalu fänniks uue vene pornostaari, vot see oleks lahe. Kümne aastaga oleks linnal hoopis teine jume.

60+
9 aastat tagasi

Jah sina koristaja oleksid koolis käies võinud mõelda,et ka muid elukutseid on… Aga tänu Peterburi turistidele on võib olla ainuke võimalus üldse palka sulle maksta.

Koristajale
9 aastat tagasi

vabandust, kaldusin teemast välja.
Peterburi turist on teretulnud meie linna, ärgem olgem ebasõbralikud külalistele!
Mis oleks- kui käituksime teistega nii – nagu sooviksime,et meiega käitutakse!

Koristajale
9 aastat tagasi

KORRALIK puhastusteenindaja on väga hinnatud tööjõud, koristaja kindlasti ei vääri isegi miinimumi.
KORISTAJA- kes nõuka ajal tegi kolm töökohta korraga ja kõik nurgaääred olid sopased.

mm
9 aastat tagasi

Aga miks käid miinimumpalgaga tööl?

koristaja
9 aastat tagasi
Reply to  mm

aga sellepärast et sukles ju rohkem ei maksa

täiendaks
9 aastat tagasi
Reply to  koristaja

Õigemini selle pärast käid miinimumpalga eest tööl sest võimul olev linnalumpen on asja nii peeti keeranud et keegi ei suuda sellest peedist enam pesumasinatele trumleid toota. Kui trumleid ei tooda on kõige parem tööline see kes kõige odavamalt tööd teeb. Selle paremaks korraldamiseks aitab lakey huul sulle projekti teida.

to....kuni asjad on
9 aastat tagasi

See ettevõtmine mulle meeldib. Raha peabki kulutama, et midagi üritada. Kui tuleb tureiste on see ju lumepallina kasulik kõigile.

Kui sa aga saad miinimumpalka- tähendab see seda, et sina kui töötaja ( sinu suhtumine töösse , sinu käitumine töökaaslastega jne……) ei ole firmas hinnatud töötaja. Hinnatud töötajad kindlast miinimumpalka ei saa.

Tohohh
9 aastat tagasi

Imelikud need külaskäigud küll. Kas unustatakse seal käies ära, milleks sinna mindi, sest 2013. aastal kukkus Venemaalt Läänemaale tulijate arv statistiliselt üle 10% ja kui ka 2014. aastal kukkus jällegi, siis tekib küsimus – on need käigud seda väärt?

katsuks ikka rääkida nii nagu asjad on
9 aastat tagasi

Linnaisad tahavad enda lõbureidid, mis nende enda SPAD rahvast täis tooks iga aastaseks muuta. Las loll rahvas maksab selle kinni ja käib seal SPA-des miinimumpalga eest tööl. Muidu on oht et refiropkade klikk vaesub.