Haapsalu kui kuurortlinn tutvustab end homme Peterburis

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Haapsallased teel Peterburgi. Foto Arvo Tarmula
Haapsallased teel Peterburgi. Foto Arvo Tarmula
Haapsallased teel Peterburgi. Foto Arvo Tarmula

Täna hommikul sõitis Haapsalu 60liikmeline delegatsioon rongiga Peterburi, et tutvustada Haapsalut kui kuurortlinna, teatas Haapsalu pressiesindaja Tõnu Parbus.

Kolmapäeval, 9. aprillil on Peterburis Kapella kontsertmajas Haapsalu kuurordi päev, mille lõpetab Anne Veski kontsert.

Haapsalu päeval tutvustatakse Kapellas seminaril „Haapsalu — romantiline ajalooline kuurort” turismisettevõtjaile ja ajakirjanikele Haapsalu puhkevõimalusi. Väljas on teemakohane näitus. Seminarile järgneb Anne Veski kontsert.

Delegatsiooni juhi,linnapea Urmas Suklese sõnul on külaskäigu eesmärk edendada turismi- ja kultuurisidemeid Haapsalu ja Peterburi vahel.

„Haapsalul ja Peterburil on ajalooliselt välja kujunenud tihedad kultuurisidemed. Romantilise puitarhitektuuriga linn on olnud helilooja Pjotr Tsaikovski, kunstnik Nikolai Rörichi ja paljude teiste tuntud kultuuritegelaste meelispuhkepaik. Haapsalu võlud ei ole kuhugi kadunud. Haapsalu linna päevade eesmärk on neid taas tutvustada ja peterburlasi endale külla kutsuda,” sõnas Sukles.

Linnaametnikest ja äritegelastest koosnev delegatsioon sõidab Peterburi rongiga, sellega juhitakse tähelepanu Haapsalu ja Peterburi vahelise rongiühenduse avamise 110. aastapäevale.

Haapsalu päev Peterburis saab teoks koostöös Peterburi peakonsulaadi, Haapsalu linna ning Ettevõtluse Arendamise Sihtasutusega (Центр развития туризма). Esimene Haapsalut tutvustav päev Peterburis oli mullu, toona andis kontserdi Tõnis Mägi.

Sukles loodab, et Haapsalu päevast Peterburis saab igakevadine traditsioon.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Haapsalu tahab enda tutvustamise Peterburis harjumuseks muuta | Lääne Elu
9 aastat tagasi

[…] käis Peterburis Haapsalu 60liikmeline delegatsioon. Kapella kontsertmajas korraldati Haapsalu kuurordi päev, seminaril „Haapsalu — […]

Vicky
9 aastat tagasi

Now that’s sutble! Great to hear from you.

mnjah
10 aastat tagasi

tutvustatakse jah, et kui palju keegi kangemat kraami kannatada suudab, kas Haapsalu seltskond või Peterburi oma?

räägiks nii kuidas asjad tegelikult on
10 aastat tagasi

110 aastat Peterburgi rauteest suudetakse meenutada, aga kohalik raudtee viiakse vana rauda. Kui nüüd väita et Sukles midagi juhib siis see on ilmne liialdus haapsalu ja läänemaa on uute pikema ajaliste demograafiauuringute valguses vabalangemises. Pigem on vaja Suksesel ettevõtjatele näidata et elu on lill ja aina paremaks läheb, äkki saab nendeks valimisteks veel EASi abiga sponsorraha kokku lunida või FEB fondi rahasid valimistesse kantida kuldmündi lauri karnevali skeem ilmselt ei kanna enam.