0

Peterburi äri-ja turismiseminar paisus kavandatust suuremaks

Lemmi Kann

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Peterburi äriseminar Andres HuulOsa äriseminarist toimus ka saali ukse taga, sest kohale tuli oodatust tunduvalt rohkem osalejaid. Foto: Andres Huul

28. ja 29. jaanuaril toimus Peterburis Haapsalu linna eestvedamisel korraldatud äri- ja turismiseminar, mis kujunes oodatust suuremaks.

„Seminar oli väga edukas!“, ütles Läänemaa Arenduskeskuse juht Andres Huul. „Hotellis Ambassador toimunud äriseminarist, mis oli mõeldud välisinvestorite ligimeelitamiseks, võttis osa kaks korda rohkem rahvast kui algselt oodatud ja registreerus,“ märkis Huul.

Kui sajakohaline saal täis sai ja seisma ka enam ei mahtunud, kasutasid kohaletulnud aktiivselt võimalust ajada ärijuttu ka ukse taga. „Vene investorite huvi oli tõesti väga suur, mul on ka tasku visiitkaarte täis,“ ütles Haapsalu linnapea Urmas Sukles, kes lubas kontaktide edastamisel ja vahendamisel ise aktiivselt osaleda. Juba praegu on mõnedel Läänemaa ettevõtetel Vene firmadega koostöö käimas, nüüd loodetakse sellele lisa.

Äriseminarile järgnes vastuvõtt, kus vene-eesti jazzmuusikud eesotsas Sofia Rubinaga publikule meelelahutust pakkusid.

Teisel päeval toimunud turismiseminar paisus samuti algselt kavandatust suuremaks isegi vaatamata sellele, et Peterburis möllava gripilaine tõttu teatasid mõned osavõtjad vahetult enne üritust, et ei saa haigestumise tõttu seminarile tulla.

„Rahvast oli ikkagi nii palju, et me viisime seminari kammersaalist, kus me viimased kaks aastat olnud oleme, suurde saali üle. Kammersaalis on umbes sada kohta, eelregistreerinud oli aga 200 inimest. Suur saal ei saanud küll päris täis, aga selline täismaja tunne oli küll,“ ütles Sukles.

Pärast seminari, kus esinesid tutvustavate ettekannetega EAS ning Haapsalu Pärnu ja Kuressaare esindajad, oli seminarikülalistel kaks tundi aega, et üksteisega lähemalt tutvust teha ja kontakte vahetada. „Meie inimeste tagasiside on küll selline, et Vene poole pealt oli kohal väga professionaalne seltskond ja Eesti vastu tunti tõsist huvi. Mitmed Vene turismiettevõtted tegutsesid varem lõuna suunal, peamiselt just Türgi ja Egiptus, aga kuna selles suunas on nüüd pidurid peal, vaadatakse nüüd rohkem Eestimaa poole,“ selgitas Sukles.

Kapella kontserdimaja sai rahvast täis aga õhtul, kui kontserdiks tuli lavale Riiklik Akadeemiline Meeskoor. „RAM oli muidugi klass omaette!“

Sukles lisas, et seminar kujunes väga asjalikuks ja töiseks. „Meiega olid kaasas Pärnu ja Kuressaare aselinnapead, nad jäid rahule ja ütlesid, et selle ürituse raames tasub kindlasti ka tuleviku peale mõelda.“

See aasta oli esimene, mil seminarile oli kaasatud ka EAS ja teised linnad, lisaks Toila SPA ja Eesti Spaaliit. Kas ka järgmisel aastal, ei osanud Sukles veel öelda. „EAS jäi igal juhul väga rahule, kuna osalejaid ja kontakte oli tõesti palju. Eks me mingi aja pärast istuma maha ja mõtleme, kuidas edasi toimetada.“

Huul lisas, et mitmed osalenud ettevõtjad avaldasid oma rahulolu ja kiitust, et taoline koostöö ette sai võetud. "Kui ka alguses ühistegevus võib-olla konarlikult edenes, siis arvan, et edaspidi peaksime püüdma taolisi ettevõtmisi rohkem korraldada," ütles LAKi juht.

Kuula RAMi esinemist ja muljeid kontserdist siit.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz