VIDEO: Suur segadus Haapsalu fooriga ristmikul

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Video: Arvo Tarmula

Täna avatud Haapsalu fooriga ristmik on küll autodele mugav, kuid tekitab jalakäijates segadust.

Nimelt tuleb iga kord teed ületades vajutada nuppu, muidu jalakäijatele tuli roheliseks ei muutugi. Teed ületama hakates tasub meeles pidada, et alguses tuleb nuppu küll vasakult poolt vajutada, kuid saarekesele jõudes tuleb seda teha parempoolsest nupust.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
41 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jaama ristmikule tuleb toitlustuspunkt | Lääne Elu
8 aastat tagasi

[…] Juhtimispuldi kohal olevates tahvlites jookseb pidevalt Arvo Tarmula ristmiku ületamise õppevideo. […]

Haapsalu fooriga ristmiku pultidele kleebiti osutusnooled | Lääne Elu
9 aastat tagasi

[…] "Täna avatud Haapsalu fooriga ristmik on küll autodele mugav, kuid tekitab jalakäijates segadust," kirjutas Lääne Elu 15. jaanuaril. […]

Täpsi
9 aastat tagasi

Tõepoolest, niipalju nuppe pole kohe kindlasti vaja, kui inimene läheb üle tee, ega ta siis ohutussaarele ööbima jää- ehk teisisõnu- see kõnniteelt nupulevajutus võiks panna rohelise põlema ka teise teepoole ületuseks.

Ants
9 aastat tagasi

Paljud küsivad, et mis eelmisel ristmikul viga oli? See oligi üks suur viga, vähemalt autoga sõites. Tehes vasak pööret Tallinna mnt. Lihula mnt.-le käis üks pidev kaklus jaama poolt vasak pööret tegevate autodega. St. Mõni ei saanud tänaseni aru kuidas seal liigelda.
Teine asi oli seda sama vasak pööret sooritades pidi Rimi juures ka jalakäia üle laskma, aga pimedas sa lihtsalt ei näinud teda tihti, kuna oli vaja jälgida nii otse sõitjaid ja vasak pöörde sooritajaid ja siis ka jalakäijaid kes tihti täpselt piilarisse jäid.

armsa+sünnilinna+suur+austaja
9 aastat tagasi

..kullakesed harjute kiiresti ära,ka Pärnus on nupulevajutamise süsteem,pole hullu midagi!Pealegi Tallinnas näiteks on Vabaduse väljakul süsteem,mis loeb ka sekundeid kui kauaks jalakäijate tuli põleb.Mida on siin nii hullu,et peab sel teemal heietama pikalt!Iga uus asi vajab pisut aega ja varsti on nii käepärane,et ei mäletagi seda esialgset virisemist keegi,kõik tundub tavapärane!Head turvalist liiklemist kallid haapsallased!

pudi
9 aastat tagasi

ma ei laudu tõnnadi..om mia om

Jalakäija
9 aastat tagasi

Võtsin ka mina selle teekonna valgusfooriga ristmikul ette ja ühinen Puugi poolt öelduga. Kas siis tõesti me sellist slaalomirada soovisime? Ajad on teised kui kakskümmend aastat tagasi ja oleks võinud ju lahendada ristmik selliselt, et ei oleks neid tobedaid nupule vajutamisi ja veel mitu korda.

hm
9 aastat tagasi

sai ka täna ristmik jalakäijana ületatud.Nuppude vajutamises pole küll keerulist midagi, ehk mõnele vanemale inimesele kindlasti.Aga mulje jäi küll selline , et liiga väikesele maaalale on paigutatud liiga palju foore ja ohutussaarekesi.Arvasin ja ootasin rohkem läbi mõeldud asja, seda enam et töösse oli ju kaasatud igasugu eksperte ja komisjone.Ei ole vinguja,vaid asi ei ole tõesti lõpuni läbi mõeldud.

Puuk
9 aastat tagasi

need nn vingujate vastased kommentaarid siin on mu meelest ise veel suuremad vingujad 😀 … aga see selleks. läksin siis minagi esimesel päeval üle ristmiku. vajutasin nuppu nagu tavaliselt (vasakul) ja jõudes saarekesele vajutasin samamoodi nuppu (vasakul). peale seda kui selja taga uuesti roheliseks läks ja eespool mitte, siis tekitas tobedat üllatust ja libises üle huulte vist ka mingi sõimusõna selle peale. no pole kunagi kusagil sellega hätta jäänud ja ausalt öeldes ei tea mina üheski teises kohas (nii eestis, kui välisriigis) sellist tobedust et teed ületades pean ma mingit slaalomit tegema. Welcome to Haapsalu – laste ja noortesõbralik linn!… Loe rohkem »

Rongijuht
9 aastat tagasi

Sai tänagi seda lokkavat korralagedust nähtud. Täiesti uskumattu, et meil leidub nii palju inimesi, kes seadustele lihtsalt sülitavad. See punase tulega ristmiku ületamine on ikka massiline, seda vaatamatta sellele, et LE järgi on lubav tuli roheline ja punase ja kollasega ei tohi teed ületada. Ja siin pole tegelikult üldse oluline kas kodanik oskab nupule vajutada või ei. Punasega lihtsalt ei astuta sõiduteele. Mõelgem kui ka autojuhid samamoodi enam rohelist ootama ei hakka, mis siis saab? Normaalne seadusekuulekas kodanik, juhul kui nupuvajutus talle liiga keeruline on, kasutaks aga lähedalasuvat ülekäigurada… Politseilt aga ootaks liiklushuligaanide karistamisel resoluutsemat tegutsemist, nii saaksid seaduserikkujad anda… Loe rohkem »