Läänemaa innukaimad noored rajavad e-muusikakooli

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

e-muusikakool

Auhinna said Markus Lember (vasakul) ja Karel Nappus. Foto: Arvo Tarmula.

Täna pärastlõunal valis SA Innovatsioonikeskus INNOKAS välja ettevõtluskonkursi Innukas Noor 2014 võitja.

Tiitli ja 500 eurose stardikapitali pälvisid e-muusikakooli projekti vedavad Markus Lember ja Karel Nappus. E-muusikakooli näol on tegemist veebikeskkonnaga, kus huvilised saavad õppida pillimängu.

Lemberi sõnul on muusikaharidus Eestis praegu peamiselt kahte tüüpi. Ühes äärmuses on professionaalsed ja akadeemilised muusikakoolid ning teises näiteks kitsahaardeline kitarriõpe.

"Tahame olla kasutajasõbralikud," ütles Lember, kes toonitas, kui oluline on veebipõhiste keskkondade populaarsuse puhul hea disain.

Veebikeskkonna kujundavad Lember ja Nappus ise. Lemberi sõnul oli just veebidisain olnud see, mille pärast ta alguses kõige enam muretses, kuid tänapäeval on see niivõrd lihtsaks muutunud, et probleeme tulla ei tohiks.

E-muusikakool peaks Lemberi sõnul alustama järgmise aasta veebruaris. Ühe kursuse hinnaks on plaanitud 20 eurot. Esialgu alustatakse ukulele õpetamisega, kuid sellele lisanduvad plaanide järgi varsti ka kitarri- ja süntesaatoriõpe.

Lemberi sõnul langes valik ukulele kasuks, sest see on kergesti õpitav ning soodsa hinnaga pill.

Innovatsioonikeskuse esindaja Angela Leppiku sõnul on plaanis muuta Innuka Noore ettevõtluskonkurss iga-aastaseks. Tänavu osales konkursi finaalis 5 noort 3 projektiga.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments