Läänemaa haiglal on pidupäev

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Läänemaa haigla

Läänemaa haigla on asunud praeguses hoones juba 35 aastat. Foto: Arvo Tarmula.

Läänemaa haigla maja saab täna 35aastaseks ning sünnipäeva tähistatakse Haapsalu kultuurikeskuses peo ja teatriga, kuhu tuleb üle 160 endise ja praeguse haiglatöötaja.

"Meil on oma inimestele ja valitud külalistele täna õhtul pidu," ütles Läänemaa haigla ravijuhi Kai Tennisberg. Haapsalu kultuurikeskuses peetaval üritusel saab näha ka Kuressaare teatri etendust "Armastuskirjad".

Tennisberg ei osanud öelda, kui palju on peokutseid välja saadetud, kuid tulekust on praeguseks teada andnud üle 160 inimese.

Haigla kollektiivil on tavaliselt igal aastal ka suvelõpupidu. "Tänavu tegime nii, et suvelõpupidu meil ei olnud, sest ühendasime selle juubeliga," lausus Tennisberg.

Enne 1979. aastal valmis saanud hoonesse kolimist kasutas haigla paralleelselt mitut erinevat maja. Peahooneks oli tänase haigla kõrval paiknev De la Gardie loss, kus praegu asub hooldekodu. "Vaba tänav 2 oli näiteks sünnitus- ja lasteosakond. Polikliinik oli eraldi vanalinnas," ütles Tennisberg.

Tennisbergi sõnul ulatub kohaliku haigla kui institutsiooni ajalugu aga palju kaugemale. "1783 on välja antud Katariina II ukaas selle kohta, millistes kohtades peab olema haigemaja. Selle ukaasi järgi on Haapsalus olnud mingisugune haigemaja," ütles Tennisberg.

"Milline see oli, me täpselt ei tea," lisas Tennisberg.

Tennisberg ütles, et veel pole kindlaid plaane, kuidas tähistatada 2018. aastal Läänemaa haigla 235. sünnipäeva.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
semu
9 aastat tagasi

Palju önne teile köigile!