Selge sõnumi auhind ootab kandidaate

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

4auhinda

29. septembrini saab aadressil selgekeel.ee esitada esimese selge sõnumi auhinna kandidaate — auhinnaga tunnustatakse ettevõtteid ja organisatsioone, kes suhtlevad avalikkusega selgelt ja arusaadavalt.

Auhind kutsub märkama sisult ja vormilt kasutajasõbralikke kodulehti, taotlusvorme, sõidugraafikuid ja muid infosõnumeid, mille arusaadavusest oleneb kogu ühiskonna ladus toimimine. Olgu see siis kasutusjuhend, üürileping, majajuht, liiklusskeem, mobiilirakendus või reklaamleht, õnnestunud on see siis kui selle järgi on lihtne tegutseda ega teki vajadust mitu korda uurida, mida üldse öelda tahetakse.

Selge sõnumi auhind antakse välja neljas kategoorias: parim selge sõnumiga tarbetekst, tarbepilt, tarbetekst koos tarbepildiga ning selge sõnumi edendaja.

Võistlustööna võib esitada Eesti avaõiguslike ja riigiasutuste, vabaühenduste, eraettevõtete ja eraisikute loodud infosõnumeid. Esitaja võib olla iga üksikisik ja organisatsioon, kandideerida võib ka omaenda tööga.

Võitjatele annab ürituse patroon Rait Maruste auhinnad üle rahvusvahelisel selge keele päeval 13. oktoobril Tallinnas.

Selge sõnumi auhinna on ellu kutsunud Eesti Keele Instituudi, Euroopa Komisjoni Eesti Esinduse, Eesti Keeletoimetajate Liidu, Eesti Kujundusgraafikute Liidu, Eesti Disainerite Liidu ja MTÜ Hooandja esindajatest koosnev komisjon, mis koondab keele-, reklaami- ja kujundusasjatundjaid.

Selge suhtluse edendamiseks Eestis korraldati 2013. aasta septembris Tallinnas selge keele konverents, kus osales üle 300 inimese ja mille ettekanded on järelvaadatavad aadressil selgekeel.ee.

Katrin Hallik,

hindamiskomisjoni liige ja projektijuht (Eesti Keele Instituut)
 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments