Lääne–Eesti pommigrupil on külas kolleegid Rootsist

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rootsi demineerijad. Foto: Lääne päästekeskus.

Alates tänasest, 22. augustist viibivad Eestis Rootsi tsiviilhädaolukordade agentuuri kaks demineerimisgruppi.

Mõlemad grupid teevad koos Lääne-Eesti pommigrupi demineerijatega töid Lääne regioonis ja Saaremaal. Saaremaal ollakse enamiku ajast ehk 25. augustist ja seda 29. augustini.

Rootslaste jaoks on antud periood osa humanitaarmissioonide koolitusest, mille eesmärgiks on saada praktilisi kogemusi lõhkematerjali identifitseerimise ja hävitamisega seotud tegevustest.

Lääne–Eesti pommigrupi juht Janek Sõnum kutsub kõiki saarlasi üles aktiivselt teavitama leitud lõhkekehadest. „Saaremaal on sellel nädalal kohal suuremad jõud, et demineerimistöödega tegeleda,“ lausus Sõnum.

Lisaks tehakse paari päeva vältel plaanilisi demineerimistöid ka koos Põhja-Eesti pommigrupiga ning vajadusel ollakse suuremateks töödeks valmis reageerima üle Eesti.

Päästeameti demineerimiskeskus ja Rootsi tsiviilhädaolukordade agentuur on teinud humanitaardemineerimisvaldkonnas koostööd viimased kuus aastat. Lisaks praktilistele nädalatele Eestis on meie demineerijad koos Rootsi meeskondadega käinud välismissioonidel Kongos, Malis ning Kesk-Aafrikas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments