0

Tänavu on puugihaigusi vähem

Avatar

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

31. juuli seisuga on Läänemaal terviseameti andmeil diagnoositud 26 puukborrelioosi ja kaks -entsefaliidi juhtumit.

Terviseameti Haapsalu esinduse juhi Lea Kiisi sõnul on puugihaigusi tänavu diagnoositud vähem kui tippaastail. Entsefaliiti registreeriti Läänemaal mullu kaks juhtumit, tunamullu kolm ja 2011. aastal 15. Borrelioosi jäi mullu 25 inimest, tunamullu 72 ja 2011. aastal 127.

Haigestunute vanus jääb 22–75 eluaasta vahele. Varasemaist aastaist erinevalt pole sel suvel haigestunud ühtegi alla 14aastast last. Entsefaliidi korral tunneb inimene gripi sümptomeid: pea- ja lihasevalu ning palavikku. Need sümptomid kaovad paari nädala möödudes. „Mõni inimene ei jäägi haigeks, vaid põeb gripi sümptomid läbi ning sellega nende haigus piirdub,” ütles Kiis.

Kahest haigusest kardetum ongi puukentsefaliit, mis pole küll ravitav, kuid mille vastu on vaktsiin. „Puukentsefaliit ja -borrelioos on tõsised haigused, mida ravitakse haiglas. Seega tasuks haiguse sümptomeid tundes pöörduda kindlasti perearsti poole,” sõnas Kiis.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz