Piirsallu võib tulla kaitseväe ladu

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kaitseministeerium plaanib arendada Piirsalu endist raketibaasi, lammutades NSV liidu aegsed hooned ja renoveerides lasketiiru. Tulevikus võib Piirsallu tulla ka kaitseväe varustuse ladu.

Kaitseministeerium plaanib järgmisel aastal lammutada Piirsalu raketibaasis varisemisohtlikud hooned ning 2018. aastaks renoveerida 300meetrise lasketiiru.

Kaitseministeeriumi infrastruktuuri osakonna juhataja Kaupo Kaasik ütles, et laokompleksi ehitamise otsus tehakse lähiaastail, kui valmib uus riigikaitse arengukava.

Piirsalu endise raketibaasi ja seda ümbritseva riigimetsa detailplaneering, mida Sweco Projekt AS parasjagu koostab, peaks valmima sügisel. Detailplaneering hõlmab kokku ligi 400 hektari suurust ala, millest 150 hektarit kuulub kaitseministeeriumile ning ülejäänu on RMK hallatav riigimets.

Lasketiiru ohuala ulatub kaitseministeeriumi maatükkidelt kaugemale, riigimetsa, kus võivad liikuda ka puhkajad, seenelised ja marjakorjajad. Üks planeeringu eesmärke ongi ohuala ulatuse ja tähistuse määramine. Teine tähtis teema, ennekõike kohalikele elanikele, on baasi ümbruse metsades toimuvad õppused, ennekõike nende intensiivsus.

Kohalikud elanikud pelgavad, et pärast baasis renoveerimist tegevus intensiivistub; küla vahel sõidavad soomukid ning relvatärin ja plahvatused panevad aknaklaasid klirisema.

„Kui sajal päeval aastas on lasketiirus tulistamine ja ülejäänutel metsas õppused, siis ei jäägi eriti aega, kus on vaikust või rahulikult metsa pääseb,” märkis Piirsalu külavanem Lea Lai.

Täismahus artiklit saab lugeda Lääne Elu 24. juuli paberlehest

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
mitu
9 aastat tagasi

Külaelniku on seal hingekirjas!