1

Ottomar Ladva tuli Eesti välkmale meistriks

Avatar

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

male

Ottomar Ladva (paremal). Foto: Facebook.

Haapsalu noormees Ottomar Ladva sai pühapäeval Tallinnas peetud Eesti välkmale lahtistel meistrivõistlustel esikoha.

Ottomar Ladva isa Ailari sõnul võib öelda, et turniir oli raske, sest võit tuli Ottomarile napilt, teda lahutas teise koha saanud maletajast pool punkti. "Ottomar tuli ka eelmisel aastal sellel turniiril meeste arvestuses võitjaks," ütles Ladva.

"Ottomarile meeldib tegelikult tavalist malet rohkem mängida, sest välkmales pole palju aega mõelda. Kuna kõik maletajad välkmalet ei mängi on Ottomaril selles võisteldes eeldused võita aga paremad," lausus Ladva. Ladva sõnul on välkmales ühel mängijal kokku aega 3 minutit ja iga käigu eest lisandub sellele kaks sekundit.

Isa kinnitusel ootab Ottomari varsti aga tänavuse hooaja tähtsaim võistlus, milleks on Norras toimuv maleolümpia. "See algab 1. augustil ja kestab 2 nädalat. Maleolümpia on maletajate jaoks tähtsaim turniir ja seal on koos maailma tipud," ütles Ladva. Eestist lähevad Norrasse viieliikmeline meeskond ja naiskond.

Tulemused:

Mehed: 1. Ottomar Ladva (T. Truusi MKK) [11p], 2. Vadim Moiseenko (RUS) [10,5p], 3. Jüri Krupenski (Vabaettur) [10p], 4. Andrei Šiškov (T. Truusi MKK) [9,5p].

Naised: 1. Margareth Olde (Kadrioru MK) [9,5p], 2. Grete Olde (Kadrioru MK) [6,5p], 3. Anaid Hanzatjan (Vabaettur) [6p].

Seeniorid: 1. Anto Remmel (SK Reval-Sport) [10,5p], 2. Kalle Peebo (Tartu Kalev) [9p], 3.-4. Tõnu Truus (T. Truusi MKK), Stepan Ivanov (MK Chess Continent) [8,5p].

Meeste arvestuses võitis Eesti meistrivõistluste hõbemedali J. Krupenski ja pronksmedali A. Šiškov, sest teise koha saavutanud V. Moissenko ei ole Eesti maletaja. Seenioride arvestuses saavutas pronksmedali T. Truus, kes omavahelises kohtumises võitis S. Ivanovi

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Ragnar Pärli
Ragnar Pärli

Tubli!

Ilmselt võib aeg olla küps, mil Ottomar võidab ka Aimur Soome’t. Minuarust pole see tal seni veel õnnestunud.

Tuult tiibadesse!

wpDiscuz