0

Meditsiiniteenistus: Peole tulles võtke kaasa peakate ja jooge vett

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Tallinnas peetava laulu- ja tantsupeo meditsiiniteenistus tuletab meelde, et pühapäevase päikeselise ilmaga tuleks laulupeole tulijatel võtta kindlasti kaasa peakate ning tarbida ohtralt vett, vahendas BNS.

Et ilmateade lubab kuuma ja päikselist ilma, siis soovitab laulu- ja tantsupeo meditsiiniteenistuse juht Erik Velleramm peolistel kindlasti kaasa võtta päikesekreem, otsida välja peakatted ja hoida läheduses joogipudelit, sest väljakutel on ka veepudeli täitmise võimalus. Puhkehetkedel tuleks otsida varjulisi kohti, mitte lamada päikese käes.

“Päikeselise ilmaga muutub ka laulukaare alune umbseks. Kohe, kui lauljad tunnevad end laulukaare all halvasti, tuleks endast märku anda lehvitades lauliku punase sisekaanega. Samuti, palume kõigil oma kaaslastel silma peal hoida ning vajadusel abi kutsuda. Meditsiiniteenistus jälgib laulukaare all toimuvat pidevalt,” ütles Velleramm.

Nii Kalevi staadionil kui ka lauluväljakul liiguvad ringi esmaabiosutajad, kelle tunneb ära neoonkollase vesti järgi, millel on kirjas “esmaabi” / “first aid”. Samuti on kohal kiirabibrigaadid, kes on valmis vajadusel kiiresti reageerima. “Kõige kiiremini saab abi meditsiinitöötajate poole pöördudes. Esmaabi osutajad liiguvad kõikjal mööda väljakut ja ümber staadioni,” lisas Velleramm.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz