Laulupeolised jõuavad koju südaööks, tantsijad õhtupoolikul

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Täna annavad tantsijad ja lauljad Tallinnas viimased konterdid ja hakkavad koju tagasi sõitma. 

Läänemaa kultuurijuhi Marju Viitmaa sõnul hakkavad esimesena koju sõitma rahvatantsijad, kes annavad kl 11 viimase tantsupeoetenduse. "Peale etendust söövad kõhu täis, köivad majutuskohas ja kl 14 paiku algab tagasisõit," rääkis Viitmaa. 

Tema sõnul saavad tantsijad soovi korral ka kl 14 algavat laulupoekontserti kuulama minna, kuid kogemus näitab, et tantsijad on nädal aega kestnud proovidest ja mitmest kontserdist nii väsinud, et laulu enam kuulata ei jaksa.   

Lauljaid ootavad bussid lauluväljakult kojusõiduks kl 20.30. Viitmaa ennustas, et enne südaööd siiski koju ei jõuta, sest lauljadki sõidavad koduteel läbi majutuskohast ja arvestada tuleb ka liiklusummikutega. "Ma arvan, et enne kl 22 ei lahku Tallinnast ükski buss," ütles ta.  

Viitmaa tunnistas, et laulu- ja tantsupeoliste transpordi korraldamine on olnud üsna keerukas ülesanne. Esmaspäevast pühapäeva õhtuni on bussid teinud Haapsalu ja Tallinna vahel kokku 37 sõitu. 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments