1

Rõude külamajas korraldatakse näitus Läänemaa rahvariietest

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Rahvariietes Lihula naine_1

Rahvariietes Lihula naine. Foto: Friedrich Kohtitsky, 1913. Fk 185:5. Pottmüts (naiste peakate), Lihula. Kahekordsete kodaratega raha, Vigala. Postkaardid on loodud Ilmari Mannineni raamatu „Eesti rahvariiete ajalugu“ (esmatrükk 1927, uuendatud trükk 2009) ainetel. Foto: ERM kogu

Martna vallas Rõude külamaja suures saalis juuli lõpus avatavale näitusele „Läänlane rahvariides“ on alanud eksponaatide kogumine.

Rõude küla seltsi juhatuse esimees Ants Maripuu selgitas, et väljapaneku jaoks ei pea olema vaid täiuslikud rahvariidekomplektid, näitusele sobivad ka üksikud esemed. „Ka ehted, mida iganes, mis seostub rahvariietega,“ selgitas Maripuu.

Esemed, mis näitusele tuuakse, pildistatakse üles, kaardistatakse ning pannakse kirja ka eseme kohta teadaolev info (kes valmistas, kelle omandis, millise paikkonna ese jne).

Näitus „Läänlane rahvariides“ on Rõude külamajas avatud 20. juulist kuni 2. augistini. Mannekeenide ametlik pildistamine toimub 1. ja 2. augustil.

Ants Maripuu lisas, et vajadusel tagavad näituse korraldajad eseme omaniku anonüümsuse.

Kes soovib eksponaati näitusele saata, saab transpordi suhtes kokku leppida Ants Maripuuga tel 5346 8646.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
palve
palve

Palun soovitage, võimaldage keegi tööd hr Ants Maripuule, et tal oleks võimalik oma võlad ära maksta. Hr AMaripuul on head soovitused ja Martna vald on teda mitmeid kordi tunnustanud tubli ühskondliku töö eest. Paraku ühiskondlik töö on tasuta töö ja võlga see ei kustuta. Võlg on elatise võlg…

wpDiscuz