Maavalitsus alustas Haapsalu üle järelevalvemenetlust

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

naftabaasNaftabaas. Foto: Arvo Tarmula

Lääne maavanem Innar Mäesalu alustas Kiltsi tee 3 asuva vana naftabaasi seisukorra tõttu järelevalvemenetlust Haapsalu linnavalitsuse üle.

Põhjuseks on juuni alguses õiguskantsleri büroost Lääne maavalitsusele saadetud kiri, milles õiguskantsler juhib tähelepanu, et 17. aprillil tehtud vaatlusel leiti kinnistul katmata kanalisatsioonikaeve ja teisi elu- ning terviseohtlikke ehitisi.

„Õiguskantsleril ei ole pädevust kohustada kohalikku omavalitsust andma välja ettekirjutust ehitiste ohutuse tagamiseks. Selline pädevus on aga maavanemal,” nentis õiguskantsler maavalitsusele saadetud kirjas.

Varem on maavalitsus järelevalvemenetluse alustamisest keeldunud. 12. mail allkirjastatud vastuses järelevalvemenetluse algatamist palunud haapsallasele Einar Eilandile teatas maavanem Innar Mäesalu, et menetluse alustamiseks pole vajadust.

Haapsalu aselinnapea Peeter Vikmani sõnul on linnavalitsusele teada oleva info põhjal Kiltsi tee 3 maa-ala nüüd suletud, paigaldatud on sildid, mis hoiatavad eramaal loata viibimise eest. Sissepääsuteede ees seisavad betoonplokivirnad; peavärav on suletud ja selle kõrval olnud aiaauk kaetud.

Täismahus artiklit saab lugeda Lääne Elu 1. juuli paberlehest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments