1

Lääne maavalitsus saatis hävitamisele sadu dokumente

Andrus Karnau

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

 

Lääne maavanema kt Kristel Jupits allkirjastas korralduse, millega hävitatakse tuhandeid dokumente, mis kirjeldavad siinsete ametiasutuste tegevust viimase 40 aasta jooksul.

Hävitamisele lähevad rahareformi Läänemaa komisjoni materjalid aastast 1992, ajalehe Läänlane munitsipaliseerimise materjalid, dokumendid Haapsalu Autobaasi erastamise ja muu riigivara erastamise kohta.

Ühed vanemad dokumendid on Haapsalu linna lastesõime töötajate palgalehed aastaist 1945-1958, samuti kunagise Haapsalu rajooni haridusosakonna nõupidamiste protokollid aastaist 1976-1986.

Maavanem otsustas hävitada Läänemaa õpetajate tarifikatsiooni nimekirjad aastaist 1975-1999, haridusosakonna kirjavahetuse aastaist 1983-1993 ja rahvaloenduse komisjoni koosoleku protokollid aastaist 1998-2000, samuti perearstide nimekirjad aastaist 2001-2010 ning maavalitsuse sõlmitud lepingud aastaist 1996-2006.

Kokku läheb hävitamisele 247 toimikut aastaist 1975-2011.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Plekk-karp
Plekk-karp

Huvitav, kas seda dokumenti ei tule MV arhiivist välja, kellele ikkagi Lihula mnt viadukt kuulub? Ühel päeval sattusin sinnakanti ja viadukti ületades mõtlesin – aga kes viimased remonttööd sinna tellinud on – need jalakäijate rajad on ju uueväärsed. Keegi pidi ju ometigi “viadukti haldama” ja töö tellima!?n Kui ikka uuriks veel.

wpDiscuz