Eluohtlik kinnistu tõmbas õiguskantsleri tähelepanu

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

naftabaasHaapsalu naftabaasi õuel ei kaubelda kütusega juba ammu. Kinnistu omanik on pärast mitut meeldetuletust väravad sulgenud, osa auke prahiga täitnud (paremal keskel), kuid suurel hoovil on veel vähemalt 20 eluohtlikku katmata auku. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu Kiltsi tee 3 asuva varisemisohtlike hoonete ja katmata kaevudega vana naftabaasi territooriumi olukord sundis haapsallast Einar Eilandit pöörduma abi saamiseks õiguskantsleri poole.

Aastaid mahajäetult seisnud kinnistu kuulub OÜ-le Revalconnect. Haapsalu linnavalitsus juhtis omaniku tähelepanu olukorrale nii 2012. aasta mais kui ka oktoobris ning ka 2013. aasta aprillis. Revalconnecti esindajalt ei õnnestunud Lääne Elul kommentaari saada.

Olukord püsis suuremate muutusteta ning Eiland saatis selle aasta jaanuaris kaebuse õiguskantsleri büroole.

30. aprillil saatis õiguskantsler Indrek Teder Haapsalu linnavalitsusele kirja, milles soovitas linnavalitsusel tagada Kiltsi tee 3 ehitiste ohutus. Õiguskantsler toonitas, et ettekirjutuse täitmise tagamiseks on ehitusjärelevalve inspektoril võimalus rakendada sunniraha, mida Haapsalu seni teinud pole.

Vikmani sõnul käidi ehitusjärelevalve asjus viimati Kiltsi tee 3 juures selle nädala alguses, kuid kõik sissepääsud territooriumile olid suletud koos eramaal viibimist keelavate siltidega.

Täismahus artiklit saab lugeda tänasest Lääne Elust

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Pealtnägija: Haapsalus katmata kaevu kukkunud mees peab augu omanikule tasuma mitu tuhat eurot kohtukulusid | Lääne Elu
9 aastat tagasi

[…] Asi algas 24. mail 2012, kui Eilandiga juhtus naftabaasi territooriumil õnnetus. […]

Maavalitsus alustas Haapsalu üle järelevalvemenetlust | Lääne Elu
9 aastat tagasi

[…] on juuni alguses õiguskantsleri büroost Lääne maavalitsusele saadetud kiri, milles õiguskantsler juhib tähelepanu, et 17. aprillil tehtud vaatlusel leiti […]

Olev
9 aastat tagasi

Naftabaas on suletud territoorium samas ka eraomand, mis Eesti Põhiseaduse kohaselt on puutumatu. Antud olukord on tekitatud ainult tänu varastele. Loata eramaale ronimine on karistusseadustikuga karistatav. Selle asemel, et maaomanikku/investorit kohtusse kaevata ja siis kaotajaks jääda ning kanda endas kibestumist ja solvumist nii nagu seda tegi Eiland, aidake parem leida võimalusi, kuidas Haapsallu elu tagasi tuua.
Einar Eiland palun maksa Revalconnectile parem võlg ära.

abc
9 aastat tagasi

Muudkui loe ja imesta, kuidas kord maa külmanud ja kord kärss kärnas, kord pole volitusi, siis inimlik eksitus ja ei tea midagi, siis jälle mingid detsibelli mõõtmised – pole keegi kuulnud-näinud. Ja kui sellist “ei saa-ei tea – pole minu asi” jaanalindu peavad kolleegid veel kõvaks “töömeheks”, siis ülejäänud kaadrile ei julge enam mõeldagi.

to abc
9 aastat tagasi
Reply to  abc

Kes jaanalind on?

karga porri
9 aastat tagasi

äkki neid jamasid on veel ja kindlasti on. Äkki paneks need jamad siia riburadapidi kirja ja panekski Õiguskantsleri linnaviletsusele piitsa andma saaks sedasi asja kordagi, kui muud moodi mõistus p….set pähe ei tule. Ajaks rahva kokku teeks mõne avaliku hukkamise ja asi saab nagu nõia väel korda. Muidu kingpoolionu irvitab ikka teie peale.

...
9 aastat tagasi

Aga Ungru teel, linnale kuuluval maatükil, on metsa sees olev vana ujumisbassein ikka veel kinni ajamata… . 1,5 aastat tagasi tevitasin sellest ohtlikust kohast, aga ei, muutust ei ole. Bassein ootab metsa eksinut üksildast uitajat… .

aga
9 aastat tagasi

ega siis ehitusjärelvalve inspektori tööle võtmine ise probleemi ei lahenda.see inspektor peaks ikkagi oma sõna ütlema ja rangeid meetmeid kasutusele võtma.

laste ja noortesõbralik linn ;))))
9 aastat tagasi

Alles see oli kui Lääne Kaluris oli sama jant, see järel pargis kus inimesi häirib müra, kaubamaja külmikud ja ventilatsioon undab öösel nagu pasunaga kõrva – see näitab ilusti linnavalitsuse ja maavalitsuse suhtumist olukorda. Õigemini öeldes kõigest on PHUY. Aga nüüd ilmselt komistati vale venna otsa.