Nõval leiti naftareostus

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Esmaspäeval leidsid keskkonnainspektorid Nõval Keibu lahe ääres 13–kilomeetrisel alal 600–meetrise lõigu jagu rannale uhtunud nafta tükke.

Keskkonnainspektor Valeri Štšerbatõh arvas, et tegemist on põhjatuulega randa kandunud sügisese reostusega Naissaare lähedalt. „Võtsime proove, saadame laborisse,” rääkis ta.

Laboriproovid annavad info nafta päritolu kohta.

Keskkonnainspektsioon loeb seda tähtsusetuks reostuseks.

Štšerbatõhi sõnul on naftatükid hajusalt liiva peal ja lindudele ohtlikud ei ole, tükid imbuvad liiva või aurustuvad ära, praegu külmaga on nad kõvad tükid.

„Loodus saab ise hakkama, nafta on ju ka loodusprodukt,” ütles Štšerbatõh.

Keskkonnaametnikud kõndisid esmaspäeval läbi 13 kilomeetrit ja leidsid kolm lõiku umbes 200–meetrist lõiku naftatükkidega.

Teisipäeval kõndis Nõva vallavanem Deiw Rahumägi Rannakülast paar kilomeetrit Dirhami poole ja tema sõnul oli sealne rand puhas.

Keskkonnateenistus tuli randa kohalike kutsel. Tegemist võib olla sügisese Naissaare–lähedase reostuse järel põhja vajunud nafta laikudega, mis tõusid vee soojenedes pinnale. „Nädalavahetusel olid tuuled põhjast ja võisid need kohale puhuda,” ütles Rahumägi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments