1

Õiguskomisjon saatis kooseluseaduse tuleval nädalal esimesele lugemisele

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Riigikogu õiguskomisjon otsustas täna saata kooseluseaduse eelnõu 17. juuni riigikogu istungile.

Komisjon langetab oma esmaspäevasel istungil otsuse, kas toetab eelnõud või mitte ehk kas soovitab eelnõu esimese lugemise lõpetamist või soovitab eelnõu menetlusest välja hääletada. Kui eelnõu lugemine Riigikogu istungil teisipäeval lõpetatakse, siis saab muudatusettepanekuid esitada sellele kuni 12. septembrini.

Vastavalt riigikogu kodu- ja töökorra seadusele peab iga menetlusse võetud seaduseelnõu jõudma seitsme töönädala jooksul Riigikogu istungile esimesele lugemisele, kus täiskogul on võimalik otsustada, kas esimene lugemine lõpetada ja ühes sellega eelnõu menetlemisega edasi minna või eelnõu menetlusest välja hääletada.

40 riigikoguliikme poolt algatatud kooseluseaduse eelnõu (650 SE) annab mitteabielulises kooselus elavatele isikutele võimaluse oma kooselu registreerida ja seeläbi reguleerida omavahelisi õigussuhteid. Kooseluseaduse reguleerimisalasse kuulub kooselulepingu sõlmimise kord, registreeritud elukaaslaste õigused ja kohustused ning kooselulepingu lõppemise alused. Seaduseelnõu võimaldab ka samasoolistel paaridel oma kooselu registreerida.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
rohkem
rohkem

nagu pe dekomisjon

wpDiscuz