Läänlased nurisevad, kuid ei loobu pangast

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

SwedbankFoto: Arvo Tarmula

Swedbanki kaalutletud mainerisk lõpetada üle leti toimuvad sularahatehingud Haapsalu kontoris tasus end ära, sest inimesed, keda Lääne Elu küsitles, on pahased, kuid pole valmis pangast loobuma.

Kõige enam puudutab muudatus väikseid äriettevõtteid ja MTÜsid, kes toimetavad palju müntidega. Läänemaa abikassa juhatuse liikme Merike Nuudi sõnul on Läänemaa abikassa ilmselt sunnitud avama konto ka SEB pangas, sest mündikotiga Tallinna sõita ei tule kõne alla.

„Ei tahaks raha inkassatsiooniteenuse peale kulutada. Kogutud summast võiks võimalikult palju alles jääda,” nentis Nuudi.

Abikassa Swedbanki teenusest ei loobu, sest 80 protsenti annetustest tuleb inimestelt, kes on sõlminud otsekorralduse.

Haapsalu aselinnapea Peeter Vikman, kes on kasutatud riideid ja mänguasju müüva MTÜ Nodituba juhatuse liige, tõdes, et müntidega arveldus on probleem.

„Avasime SEB pangas müntide tarbeks arve. Inkassatsiooni ei ole me kaalunudki,” lausus Vikman.

Vikman pole veel otsustanud, kas jätkab paberraha viimist Swedbanki kontole.

Laine spaahotell kasutab sularaha käitlemiseks inkassatsiooniteenust, mida on tellitud juba pikemat aega, kuid kiirkorras müntide juurdehankimist tehakse edaspidi SEBs.

Enamik pensionäre, kellega Lääne Elu 5. juuni pensionipäeval Swedbanki kontori juures rääkis, kasutab sularahaautomaate, kuid leiab, et peaks säilima ka võimalus rahaga üle leti toimetada.

Täismahus artiklit saab lugeda Lääne Elu laupäevasest, 7, juuni paberlehest

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Haapsalanne
9 aastat tagasi

Sel juhul Pank peab paigaldada rohkem pankomatid,praegne olukord jube,eriti palgapäevad,närvid saab otsa kui pead tund seisma raha välja võtta ja maksed maksta.

Haapsalu elanik
9 aastat tagasi

Kuna mul olid arved avatud mõlemas nii sebis kui swedis, kaalusin juba mõnda aega ühe nendest kinni panna. nüüd ei olnud eriti keeruline otsustada kumb nendest.

Mart
9 aastat tagasi

Mis tähendab EI LOOBU. Selleks et panga teenustest loobuda, ei pea tingimata suure kisa ja käraga arvet sulgema. Piisab, kui lähed teise panka, avad seal arve ja hakkad toimetama. Siseinfo ütleb, et seda on teinud juba mitusada inimest ja ettevõtet. Pangast ei saagi üleöö loobuda, kõik see võtab aega.

nojah
9 aastat tagasi

muidugi ei ole valmis loobuma,kui mõistust ei ole antud….me nuriseme ka Eestis oleva elu üle,kuid valime ikka neid,kes meie parema elu heaks ei ole valmis midagi tegema. Kirume pankasi,kuid teenime neid surmani ja iga aktsioon nende suhtes oleks justkui neile liiga tegemine. Ei ole midagi loota inimestelt,kes on pimedusega löödud. Seega las virelevad, lollid peavadki virelema ja las orjavad surmani, kes ei taha vabaduses elada.