Kiireim läänlane Addinoli Lääne-Eesti rahvarallil oli Marko Kukuškin

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Marko Kukuskin,Monika Mäeste

2WS-S klassis võitsid Marko Kukuškin ja Monika Mäeste.

Laupäeval, 7 juunil käis Lääne-Nigula valla teedel selle aasta esimene rahvaralli, mille korraldas MTÜ Igaühe Terviseklubi. Võistlus kuulus Eesti Autospordiliidu karikavõistluste, Moskvich Liiga karikavõistluste ja SU-klassi karikavõistluste arvestusse.

Eelregistreerunud oli 74 ekipaaži ja kuigi osa tehnilistel põhjustel võistlema ei tulnud, siis oli neid, kes kohapeal registreerisid. Nii oli stardirivis ikkagi 74 võistlusautot.

Kõige kurvemini läks lätlastel, kes olid sõitnud maha pika tee, aga kui nad hakkasid autot käru pealt maha ajama, jooksis käigukast kokku ja võistlus oli neile juba enne starti lõppenud.

Läänemaa sõitjaid oli stardirivis 11, neist 9 nägi ka finišilippu. Põneva heitluse pidasid maha 2WD-S klassi sõitjad, kus 17,8sekundilise edumaaga võitis ekipaaž Marko Kukuškin/Monika Mäeste saarlaste Karmo Salong/Martti Rettau ees. Kolmas oli Robert Peetson/Martin Tomson.

Lauri Rodi/Raimo Lillemets olid 11.

2WD-V tegid kaasa Rico Rodi/Ilmar Pukk, kes saavutasid 5. koha oma klassis.

Kõige kurvemini läks oma debüütvõistlusel SU-klassi ekipaažil Andres Kruusma/Hillar Kruusma, kelle auto keeldus koostööst pärast esimest katset ja sõit tuli katkestadae.

Kaido Saul/Peeter Taimsaar 4WD-klassis katkestasid siduriprobleemi tõttu pärast 8 kiiruskatset.

Teised läänlased tulid finišisse, kuigi ka neil oli tehnilisi probleeme, näiteks murdus Stern Ilves/ Jonar Ilves IZ 412 autol käigukang, nad vahetasid käike hoopealt käsikaudu urgitsedes. Nad jäid küll hiljaks ja said paraja hulga karistussekundeid, aga nad tulid lõpuni.

Oma esimesel rallil olid ka Martin Jaanus/ Enno Tops. Neil kadusid teisel ringil pidurid, aga õnneks saadi need teeninduses korda ja sõit jätkus. Esimesel ringil ja kogu ülejäänud ralli sõitis Martin liiga uljalt ja kogus takistuste puudetest ajalist karistust minuti ja 20 sekundi jagu.

Rauno Uustalu/Martin Tamm kogesid ebaõnne reede õhtul, mil service-parki autosid viies auto koostöö lõpetas. Nii mindi sõitma Kalle Kruusmalt võetud autoga, millega harjumine võttis natuke aega, aga lõpuks oldi rahul ja ralli tehti lõpuni.

Ekipaaž Üllar Paas/ Elimar Kibus saavutasid 10. koha, aga et nad polnud ammu sõitnud, olid sõiduga rahul.

Egert Jakobi/Bruno Jakobi sõitsid heas tempos, neil oli ärevaid hetki ringi viimasel katsel, aga 4. kohaga mindi lõpuni. SU-klassi 3. koha jättis Läänemaale ekipaaž Sander Ilves/Tõnis Avila.

Tulemusi saad vaadata siit.
Esialgset liikuvat pilti siit:

Igaühe Terviseklubi tänab toetajaid ja külaelanikke, kelle elu oli häiritud, ja kõiki, kes olid nõuks ja abiks, et võistlus ilusti sujuks.

Suur tänu toetajaile!
Kalle Kruusma

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments