Läänemaa autosportlased lõpetasid 2019. aasta hooaja Hiiumaa rahvaralliga

Möödunud nädalavahetusel toimus Hiiumaal selle aasta viimane võistlus.

Läänlaseid oli stardis J-16 klassis Cärolyn Soidla / Kalle Kruusma ,SU klassis Egert Jakobi / Bruno Jakobi, 2WD-V klassis Keven Serbin / Martin Tamm, Rütmar Raidma / Siim Kukk ja Kaido Märss / Sander Kliss.

Võistlus oli kahepäevane ja algas reede õhtul pimedas nelja kiiruskatsega,millelt tulid kõik meeskonnad tervelt kadudeta läbi.Kõige suurema ehmatuse osaliseks sai Cärolyn Soidla kui nende autol kadusid kohe peale starti ära lisatuled ja kaardilugeja valgus.Õnneks oli pealamp ja nii saadi katsed sõidetud ja linnas sõidetud katsetel selgus et kaardilugejaks olnud Kalle Kruusma ei kannata kõrval loksumist ja oli oksendamise äärel ning ees ootas raske laupäev.Kohe algusest asusid Läänlased kõrgesse mängu.Kaido Märss/Sander Kliss olid esikolmikus nagu ka SU klassis võistlevad Egert Jakobi/Bruno Jakobi.

Kahjuks tuli Egert Jakobi/Bruno Jakobi meeskonnal tehnilise rikke pärast katkestada poodiumisõit. 2WD –V käis aga tihe rebimine ja Läänemaa meeskonnad vahetasid omavahel kohti.Võistlus oli pingeline ja Kaido Märsi sõnad võistlusele on järgmised: „Päris ok polnud üheteistkümnendal  karjääri katsel sõitsime rehvi, velje ja käändmiku puruks, aga servise ajal jõudsime auto jälle niipalju korda, et kannatas minna ka viimastele katsetele  aga muidu ralli oli vinge.”

Rutmar Raidma/Siim Kukk näitasid keskmisi aegasid ,kuna stardis oldi uue autoga esimest korda ja kõik vajas harjumist.Neile tuli lõpuks väga hea 9. koht omas kalssis.

Draamat ja õnne aga jagus lõpuni ja kuna kiiruskatsed läksid kehvaks siis polnud midagi selge enne kui tuldi üle viimase katse finiši joonest ja servisparki jõuti.Nii katkestas kindlalt esikohalt meie poiste eest Hiiumaa meeskond ja 2WD-V klassis tõusid esimeseks Keven Serbin/Martin Tamm ning Käido Märss/Sander Kliss tõusid teiseks.

J-16 klassis oli päeva esimeses pooles ilmnenud Cärolyn Soidla/Kalle Kruusma autol amordi probleem ja oli oht,et amort võib murduda aga viimasel kiiruskatsel andis hoopis kas käigukast või veovõll järgi ja kahjuks tuli katkestamine.

Keven Serbini sõnad rallile: „Kuna eelmine aasta sai Hiiumaa rahvarallil kõva avarii tehtud ja auto maha kantud, ei olnud me sel hooajal õiget enesekindlust suutnud leida, ning ei osanud ka selle aasta Hiiumaa rahvaralliks väga muid eesmärke seada kui ralli kindlalt lõpetada. Reede õhtul alustasime suhteliselt ettevaatlikult, kuna ei tundnud ennast Hiiumaa pimedatel asfaltteedel eriti mugavalt. Laupäevastel kruusakatsetel oli tunne hoopis parem ning pingeline võistlus kestis kuni viimase katse finishini. Paraku oli ka sel korral tehnika lagunemisel oma osa, ning mitmed kiired konkurendid langesid mängust välja veel viimasel katsel. Meid õnneks tehnika alt ei vedanud ning viimase katse lõpus selgus, et olime tõusnud oma klassi liidriteks.”

Nüüd on aeg autode remondiks ja uuel aastal on uued väljakutsed.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments