0

Juhtkiri: Laia maailma

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

LE 25Tänases lehes saab lugeda esimesest Euroopa vabatahtlike teenistuse raames Läänemaale tulnud vabatahtlikust Yerai Segura Sanchezest, kellel täitus eile üks aasta Eestis elamist.

Sancheze sõnul on Euroopa vabatahtlike teenistus võimalus vabaneda igapäevarutiinist ning näha maailma avarama pilguga. Seda nõuannet tasuks noortel kõrva taha panna.

Tihtilugu suunduvad abituriendid pärast keskkooli lõpetamist õppima eriala, mille kasuks tehtud valik on olnud läbimõtlemata. Vahel kannab inerts neid isegi ülikoolist läbi ning 19–20aastaselt tehtud valiku tõttu satuvad nad ametisse, mille vastu neil tegelikult huvi ei ole.

Välisriigis elamine ja töötamine on just midagi sellist, mis aitab noorel oma elu eesmärgid seada. Põnev ja õpetlik kogemus võib olla ka rahaliselt arukas, sest võib säästa noore mõttetust finantskoormast, mis kaasneb kõrgkoolis vale eriala valimisega.

Euroopa vabatahtlike teenistust ei ole vaja karta, sest see möödub Euroopas, ning kedagi ei saadeta mõnda Kolmanda Maailma kolkasse, kus inimesi kimbutavad troopilised haigused ja valitsevad ebastabiilsed poliitilised olud.

Isegi siis, kui naastes pole endiselt selge, mida elult oodatakse, ei ole see mahavisatud aeg. Mälestus põnevast kogemusest jääb meelde elu lõpuni.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz