Galerii: Karu ujus Vormsilt minema

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 4

Vormsil mõnda aega ringi kolanud karu ujus saarelt taas mandrile, vahendas Lauri Levo Vormsi Kultuuriühingust.

Pealtnägija Joel Kõivu kommentaar:

"31. mai varahommikul lasime sõbraga paadi Haapsalus vette, et sõita Tiuka alla kalale. Ilm oli sombune, tibutas hooti vihma. Voosi kurgus nägime suurt kogu vees hulpimas. Lähedale sõites oli imestus suur, tegemist oli karuga. `”Vana`" andis käppadele valu ja ujus mandri suunas. Sõitsime tema kõrval umbes 5 meetri kaugusel ca 100 meetrit 1,8m sügavusjooneni. Ujumise ajal karu mõmises ja jälgis meid silmanurgast. Sõbraga omavahel naljatasime, et kas karu läks Vormsil põdraga tülli või otsustas mandrile naist otsima minna.”

27. mail kirjutas Lääne Elu, et Vormsil on taas karu nähtud.

"Läinud nädalal nägi vormsilane Anders Olav Lindeberg Fällerna ja Suuremõisa küla vahel põllul mesitarude poole teel olnud karu," kirjutas Lehte Ilves.

Lindeberg rääkis, et inimesi nähes karu ehmatas ja põgenes metsa.

„Tõusis korraks püsti ja vaatas meile paarisaja meetri kauguselt otsa,” meenutas Lindeberg. Tema sõnul oli tegemist täiskasvanud karuga. Neljal jalal oli karu turi keskmist kasvu mehe puusa kõrgusel.

Pühapäeval leidnud kohalikud jahmehed karujälgi Suuremõisa rannast.

Norrbys elav Lindeberg ütles, et nende küla kaudu karud tavaliselt Vormsi tulevadki. Karu tuleb Noarootsist Seasaarele ja sealt ujudes Vormsi.

 

Fotod: Joel Kõiv

Karu Karu Karu Karu

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Einbylane
9 aastat tagasi

Tundub et karu läks sauna 🙂 mis asub Silgurahul vist.Hüva leili.