Itaalia veinimeister otsib Haapsalus edasimüüjat

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

IMG_9017

Veinimeister Riccardo Lepri. Foto: Arvo Tarmula.

Täna pärastlõunal saabusid Haapsalu veinipäevadele oma toodangut esitlevad Itaalia veinimeistrid.

Riccardo Lepri, kes esindab Toscana maakonna Maremma piirkonnas asuvat Montauto veinimõisat, on Eestis esimest korda. „Sain sellest üritusest teada Itaalia Eesti konsulaadi kaudu. Olin teie riigist varem kuulnud, kuid siin käinud ei ole,” ütles Lepri Lääne Elule vahetult pärast Haapsallu saabumist.

Haapsalus tuleb esitlemisele neli Montauto veini. Tema veinimõis keskendub kvaliteetveinidele, masstoodanguga nemad ei tegele. Riccardo Lepri on ise veine valmistanud 2004. aastast, kuid tema pere veinitraditsioonid on enam kui 60 aasta pikkused. 

Tavaliselt osaleb Lepri veinifestivalidel ühel–kahel korral aastas. „Enamasti on meie festivalidel käimise korraldanud meie veinide edasimüüjad,” lausus Lepri.

Haapsalus on asjad veidi teistmoodi. Montauto veinimõis tuli siia omal initsiatiivil. „Kõige enam ootan kohtumist siinsete edasimüüjatega,” tõdes Lepri.

„Meie veinid on kunst. Otsime kedagi, kes sooviks vahendada tõelisi kvaliteetveine,” ütles Lepri. „Usun, et Eestis on selliste veinide vastu huvi,” lisas Lepri.

Neljandad Haapsalu veinipäevad algasid täna ning kestavad pühapäevani.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments