Jalgpalli noorte meistrivõistlustel osaleb seitse võistkonda Läänemaalt

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Eesti noorte 2014 aasta jalgpalli meistrivõistlustest võtab osa rekordilised 382 võistkonda, Läänemaalt osaleb rekordiliselt seitse võistkonda. Kevadringi mängud on praeguseks jõudnud poole peale.

Meie maakonnast osaleb meistrivõistlustel Läänemaa Jalgpalliklubi ja Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi.

Kõige nooremad, Läänemaa Jalgpalliklubi F(2006)-klassi poisid on alustanud oma esimest aastat suures jalgpallis väga hästi. Kuigi selles vanuses on mäng alles rohkem lõbu ja lust on Triin Tarvi hoolealused näidanud kahe võiduga Keila ja Saku üle, et sügisringi lõpuks võivad poisid olla oma alagrupis üsna kõrgel.

Läänemaa JK E1(2005) poisid on saanud hooaja esimesest kolmest mängust, kolm kaotust. Treener Mart Pulst on siiski optimistlik ja vaatab positiivselt tulevikku. On vaja rohkem väravaid lüüa ja poisid peavad olema vapramad. Puudus on eelmisel aastal võistkonnas väravaid löönud Robi Suderist, kes lööb väravaid nüüd F-klassi võistkonnas.

Läänemaa JK D1(2002) võistkond ei ole treener Mart Pulsti sõnul saanud käima rünnakumängu. Tabelis on üks võit. Puuduolev resultatiivsus tuleb leida ja edaspidi noppida võidud võistkondade üle, kellel kevadringis kaotatud on. Näiteks viimane kohtumine FC Kuressaarega oli väga ilus ja ladusa söödumänguga löödi ka väravaid, kuid võiduõnnest jäi nati puudu.

Läänemaa JK C2(2001) poisid on pidanud kolm mängu ja saavutatud on üks suureskooriline võit. Treener Mart Pulsti kevadine mure, kuidas saada paika asetused ja kuidas hakkab mäng kulgema esimest aastat suurel väljakul mängivatele poistele, on lahenenud. Positsioonid on paigas ja varumängjate roll välja kujunenud. Ka neid kellele seni kaotatud on, ka neid on võimalik võita.

Läänemaa JK B2(1999) poisid teevad kaasa II liigas ja võistkond näitab ilusat jalgpalli. Kogutud on 11 punkti ja tabeli seis on väga tihe ja võrdne. Võidud on tulnud Maardu, Türi Ganvixi ja Nõmme Kalju üle. Treener Aavo Tomingas on poiste kasvava hea mänguklassiga rahul. Ta kiidab poisse ja väga vajalikeks peab ta ka kolme Lõuna-Läänemaa JK mängija kuulumist selle aasta võistkonda. Jako Kariste ja Karl Mäger on selle võistkonna resultatiivsemad.

Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi on esindatud poiste D2(2003) ja tütarlaste C(2000) vanuserühmadega, mõlemat võistkonda juhendab Jaanus Getreu ja mõlema võistkonnaga on treener ka rahul. Poisid on pidanud neli kohtumist ja kõik võõrsil. Seevastu on võõrsilt nopitud kaks võitu- Vändra Vapruse ja Pärnu Kalevi üle. Ründaja Virgo Vallik on löönud viis väravat.

Lõuna-Läänemaa JK tüdrukute C-klassi võistkond teeb aga ainsa Läänemaa noorte võistkonnana kaasa kõige kõrgemas seltskonnas. Mängitakse Eesti meistrivõistluste esiliigas ja kokku võitleb medalitele kaheksa klubi. Tüdrukud on alustanud mängudega samuti võõrsil ja mõlemad seal ka võideti – Kuusalu JK Kalev ja FC Elva. Kodus aga tuli vastu võtta kaotus Tartu SK 10 Premiumilt.

Jaanus Getreu

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments