Juhtkiri: Tuttav lugu

Kaie Ilves

kaie@le.ee

LE 25Swedbanki selle nädala alguses teatavaks saanud otsusele lõpetada Haapsalu kontoris sularahaga arveldamine, sh valuutavahetus, järgnes teravdatud meediatähelepanu ja kogukonna valuline reakstsioon.

Laupäevases Lääne Elus väidab Swedbanki Lääne-Eesti regiooni direktor Egon Jekabson muu hulgas seda, et pank lähtub kliendi huvidest, iga klient on tähtis, ja nimetab Haapsalu volikogu esimehe Jaanus Karilaiu üleskutset panka vahetada ülereageerimiseks.

Ülereageerimise asemel eelistanuks pank Jekabsoni sõnul diskussiooni. Paraku kutsele, et pank saadaks oma esindaja Haapsalu volikogu tuleva nädala istungile, sai Karilaid eitava vastuse. Ja otsusest sularahatehingud lõpetada ei saanud linnavõim teada pangallt, vaid ajalehest.

Ülereageerimiseks pidas pank ka Lääne Elu noore ajakirjaniku korduvaid katseid Swedbanki otsuse kohta üldse mingit kommentaari saada.

Kõik see tundub kangesti tuttav. Kaks aasat tagasi otsustas Swedbank sulgeda Virtsu sularahautomaadi. Ka siis lähtuti kliendi huvidest, iga klient oli tähtis.

Otse loomulikult eelistas pank diskussiooni, kui saatis Lääne-Eesti regiooni direktori toona Virtsu rahva ette selgitama, et pank on kasumlik ettevõte ja Virtsu sularahaautomaat ei tasu ennast ära. Sellest hoolimata jäi automaat alles, sest pank „ei oodanud sellist reaktsiooni kohapeal, meedias ja laiemas avalikkuses“ ning „alahindas sularahautomaadi väärtust kohalike silmis“.

Tollane (ettevalmistamata) pangaesindajate saatmine Virtsu rahva ette oli Swedbanki täielik suhtekorralduslik fopaa. Kas seda üritabki "diskussioonialdis" pank seekord vältia, kui keeldub oma esindaja saatmisest linnavolikogu ette?

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kodanik
9 aastat tagasi

esimesel kommil pole ju ühtegi põhjendust, peale sõimu Karilaidi suunal:) 🙂 Äripäev on veel ka etaloniks seatud:) mott.

kanalüütik
9 aastat tagasi

Kas peakontoris pandi universumi direktorile natuke sumpsi, et nüüd toon vähe viisakam?

analüütik
9 aastat tagasi

Tere. Olen täna teinud ka mitu postitust delfis jne. Aga ma leian, et leht siiski veidi võimendab asja üle.Loomulikult tekitab Swdi otsus probleeme osadele inimestele ja mul on sellest kahju ning arvatavasti ka mulle. Aga see poliitikute reageering ( peale Suklese) oli/ on haiglane ning tõestab veel et ei Suur ega Karilaid ei suuda majanduslikult mõelda, Haapsalu neid üldse ei huvita ( vaid isiklik karjäär) ning puudub ka neil ( eriti Karilaiul) loogilis-analüütilise mõtlemise võime. Kui tekib mingi probleem siis lärtsume sel teemal ( n.ö. kohtusin sellega, saatsin sinna kirja, vahetasin panka… jne.) , mul on tunne, et Karilaid suhtub… Loe rohkem »

to analüütik
9 aastat tagasi
Reply to  analüütik

Kõik ei ole lollid ja kindlasti oskavad nad ka ise mõelda. See, et inimeste arvamus Karilaiu omaga kokku läheb, ei tähenda, et Karilaid neile peale läheb.
Sellise suure turuosaga pangalt ootaks ikka korraliku teenust, mitte üleolevat plärtsumist tasuvusest jne.