Terve Pere Apteek sulgeb maa-apteegid, et avada linnades 15 uut

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Eesti üks suurimad apteegikette Terve Pere Apteek kutsub ravimiametile saadetud märgukirjas ametit üles planeerima suveks kõrgendatud haldussuutlikkust seoses apteegifirmade sooviga rajada linnadesse uusi apteeke, ühtlasi andis teada oma oma soovist avada suuremates linnades ligi 15 uut apteeki, teatas BNS.

„Hetkeseisuga näib tõenäoline, et apteekide asutamispiirangutele mingisugust efektiivset turgu korrastavat asendusregulatsiooni Riigikogu vastu ei võta, kuigi riigikohus neile sellise kohustuse pani. Selliste meetmete puudumise korral soovime esitada juunis-juulis taotlused 10-15 üldapteegi avamiseks peamiselt Tallinnas ja Tartus, aga ka muudes linnades, “ lausus Terve Pere Apteegi juhataja Kadri Tammepuu.

Ühtlasi andis Terve Pere Apteek teada, et kavatseb sulgeda valdava enamuse oma maa-apteekidest, kuna need takistavad uues turusituatsioonis efektiivselt konkureerimast tulenevalt väiksematest käivetest. „Apteegiteenust tohivad osutada üksnes proviisorid ja farmatseudid, kelle arv Eestis on piiratud. Olemasolev piiratud tööjõud tuleb rakendada linnades ja maa-apteekide sulgemisele alternatiivi ei ole,“ kommenteeris Tammepuu.

Tammepuu sõnul võiks eeldada, et ravimiametil tuleks lühikese aja jooksul menetleda ligi 50 linnadesse loodavate uute apteekide taotlust. „Samas suurusjärgus prognoosime taotlusi ka nõrgemate tegijate apteekide sulgemiseks, kuna kusagilt tuleb need töötajad ju leida,“ lisas Tammepuu.

„Yliopiston Apteekki Eestis tegutsev apteegikett on avalikkust informeerinud arvukate uute apteekide asutamise kavatsusest pärast apteegi asutamispiirangute kaotamist. Apteekrite info kohaselt plaanivad käituda samamoodi ka enamus teisi suuremaid apteegituru ettevõtjaid, kes ei soovi ju oma turuosa kaotada” lisas Tammepuu.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments