Proviisorid annavad nõu: juhised laste palaviku alandamiseks ja valu vaigistamiseks

Lääne Elu

info@le.ee

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Eesti suurim apteekide ühendus Eesti proviisorapteekide liit (EPAL) koostas ja pani avalikuks kasutamiseks üles juhendid vanematele laste palaviku alandamiseks ja valuvaigistamiseks.

Seoses mõne ravimi tarneraskustega, sh laste siirupitega, on järsult kasvanud selleteemaliste päringute hulk. EPALi juhised on leitavad aadressil https://epal.ee/juhendid

EPAL soovitab lastevanematel lisaks juhendiga tutvumisele pöörduda abi saamiseks kindlasti ka apteeki.

Uued juhised koostas EPAL koostöös ravimiameti ja perearstidega ning need sisaldavad nõuandeid, kuidas manustada paratsetamooli või ibuprofeeni lastele tarnehäirete olukorras. Juhendis on kirjas põhitõed, kuidas ilma siirupita laste palavikku ja valu ravida.

Valuvaigistite ja palavikku langetavate ravimite valik on apteegis suur ja enamus neist on laialt saadaval. Palavikku alandavate ravimite kasutamise puhul on oluline alati juhinduda lapse kehakaalust – väikelastel võib vanusest sõltumata olla väga erinev kehakaal ning sageli tuleb seetõttu ette ravimi alaannustamist. Juhendis on välja toodud soovituslikud ravimikogused ja manustamise sagedused.

Eesti Proviisorapteekide Liitu (EPAL) kuulub 292 apteeki, kus töötab üle 1100 apteekri. EPALi liikmed tegutsevad igas Eesti maakonnas, suurlinnades ja väikeasulates. EPAL on suurim apteekrite esindusorganisatsioon Eestis.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments