Apteekrid kardavad seadusemuudatust

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

apteekMartna mees Tiit Seiton tuli eile Ibumaxi ostma Haapsallu Nurme apteeki, sest 1. maist sulges uksed Martna apteek. Teenindab farmatseut Inge Roosi. Foto: Arvo Tarmula

 

Apteegipidajad on seisukohal, et apteekide asutamise piirangute kaotamine ja seni pakutud uued piirangud maale apteeke juurde ei too, halveneb aga linnaapteekide kvaliteet.

„Õiguskantsler on lükanud apteegid kaubanduslikule tasemele,” ütles Nurme apteegi omanik Arvo Kallasmaa, kel on Haapsalus ja Uuemõisas kokku kolm apteeki.

Apteekide asutamispiirangute järgi võis üks apteek olla vähemalt 3000 elaniku kohta. Mullu detsembris kuulutas riigikohus piirangud põhiseaduse vastaseks. 9. juunist on asutamispiirangud kehtetud.

„Vaba apteegituru tingimustes on oht, et veelgi rohkem apteeke koondub linnadesse ja maa apteekidesse ei jätku tööjõudu,” nentis Benu Apteegi OÜ jaemüügi juht Kaidi Kelt.

Loe pikemalt Lääne Elu paberlehest!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments