Haridusjuht soovitab gümnaasiume kärpida kolm korda

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

20. veebruaril kohtus haridusministeeriumi asekantsler Kalle Küttis Läänemaa omavalitsusjuhtidega. Foto: Katrin Pärnpuu
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 11

Eile õhtul toimus Haapsalu kultuurikeskuses Keskerakonna omavalitsuskogu infopäev, kus räägiti Eesti koolivõrgustiku jätkusuutlikkusest ja Euroopa Liidu toetusrahadest.

Haridus- ja teadusministeeriumi koolivõrgu juht Kalle Küttis toonitas oma ettekandes taaskord, et Eestis on liiga palju gümnaasiume. "Tõde on see, et Eestis püsib keskkoolide puhul endiselt nõukogudeaegne arusaam asjadest," nentis Küttis.

Küttise sõnul ei ole aktsepteeritav, et Eestis on 40 kutsekoolis umbes 25 000 õpilast ning ligikaudu 200 gümnaasiumis käib umbes 26 000 õpilast.

"Gümnaasiumide arvu tuleb kärpida 3 korda," ütles Küttis.

Ettekande pidas ka siseministeeriumi regionaalarengu osakonna juhataja Priidu Ristkok, kes andis ülevaate, plaanidest rahaga, mida loodetakse saada Euroopa Liidu struktuurvahenditest vahemikus 2014-2020. Kõige enam tahetakse panustada infrastruktuuriinvesteeringutesse.

Üritust modereeris riigikogu aseesimees Jüri Ratas.

Fotod: Katrin Pärnpuu ja Arvo Tarmula

keski haridus (1) keski haridus (2) keski haridus (3) keski haridus (4) keski haridus (5) keski haridus (6) keski haridus (7) keski haridus (8) keski haridus (9) keski haridus (11) keski haridus (13)

Kalle Küttis

 

 

 

 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
meil
9 aastat tagasi

siin Läänemaal pole küll ühtegi gümnaasiumi enam kärpida,ehk hakkaksid suurlinnadest peale?

nii see käib
9 aastat tagasi

no linna osakonnajuhti ei huvita muu,kui see,et ta enda huvid kaitstud oleks. Suklese armust siiani leival vaid püsib, peaks olema nimekirjas esimene,kellest linnas vabaneda

kõva sõna
9 aastat tagasi

huvitav mitu omavalitsuse juhti kohal oli – MITTE ÜHTEGI

huvitav
9 aastat tagasi

Miks Haapsalu haridusjuht seal näha ei ole,mida sellel jälle targemat teha oli?

klubi
9 aastat tagasi

kinnine klubiüritus. Omad liikmed ka ei tule kohle.