Läänemaa jalgpalliklubi sai Tallinna klubi Castovanni üle raske võidu

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Haapsalu JK vs Tallinna FC Castovanni Eagles. Foto: Jana Pipar

Läänemaa JK Haapsalu vs Tallinna FC Castovanni Eagles. Foto: Jana Pipar

Šikirjavõi kübartrikk ja Sihti penaltitõrje aitasid 3:2 võidule Castovanni üle.

Läänemaa JK Haapsalu kohtus neljapäevasel töörahvapühal kell 17 Kalevi keskstaadioni kunstmuruväljakul Tallinna FC Castovanni Eaglesiga, keda 3:2 Vladislav Šikirjavõi väravatest võideti. Tegu oli madalamate liigade (teine, kolmas ja neljas liiga) karika 1/32 finaaliga.

Kohtumine algas läänlaste jaoks suurepäraselt, kui juba 2. mänguminutil Vladislav Šikirjavõi Kristjan Koppeli söödust Castovanni puurilukuga silmitsi pääses ning tänavusel hooajal seni heas hoos olnud ründeass ei eksinud ning viis Läänemaa juhtima.

Kümme minutit hiljem kahekordistas Šikirjavõi Läänemaa eduseisu sarnase väravaga. Sel korral andis aga täpse läbisöödu ründepartner Mark Kolosov. Seejärel muutus mäng läänlaste poolelt pisut lõdvemaks ning Castovanni Eagles tuli mängu rohkem sisse.

Esimesel poolajal suutsid võõrustajad luua kaks ohtlikku momenti: kord päästis läänlasi kaitsja puhastus väravajoonel ning teisel korral väravapost. Viis minutit enne avapoolaja lõppu lõi Castovanni kontrarünnakul ühe värava tagasi, kuid enne vaheajale minekut lõi viimase värava ikka Läänemaa. Mark Kolosov lükkas pika palli peaga üle kaitsjate edasi Šikirjavõile, kes tugeva löögi raamide vahele saatis. Väravavaht tõrjus löögi, kuid pudistas palli üle väravajoone.

Teisel poolajal panid võõrustajad läänlastele tugeva surve peale ning ohtlikke olukordi loodi kordades rohkem kui avapoolajal. Läänemaa JK Haapsalu aga ei tekitanud pea ühtki ohtlikku momenti Castovanni värava all.
65. minutil suutis Castovanni ründaja end kaitsjatest ja väravavahist mööda mängida ning palli väravasse lükata – 2:3. Kolm minutit hiljem määras väljakukohtunik Castovannile penalti, kui Aleksandr Kovtun kohtuniku nägemuse järgi vastasmängijale vea tegi. Penalti suutis aga väravavaht Hendrik Siht suurepäraselt tõrjuda. Nüüd on Siht sel hooajal 4st penaltist 2 tõrjunud.

Võõrustajate surve jätkus mängu lõpuni, kuid läänlased pidasid südikalt vastu ning võtsid raske 3:2 võidu, mis tagas edasipääsu madalamate liigade karika 1/16 finaali.

Läänemaa JK Haapsalu eest mängisid Hendrik Siht, Bert Rotberg, Talis Tamm, Aleksandr Kovtun, Tarvo Manni, Leonid Bragin, Aleksandr Molkov, Kristjan Koppel, Kristo Linder, Mark Kolosov ja Vladislav Šikirjavõi. Vahetusest sekkusid mängu Kristopher Aljaste ja Martin Salf.

Läänlaste järgmine mäng toimub pühapäeval, 4. mail, kui kella 18ks sõidetakse külla FC Nõmme Unitedile. Järgmine kodumäng toimub 10. mail kell 12, kui teises liigas võõrustatakse Pärnu FC Metropooli.

Bert Rotberg

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments