Hanila vald otsib Vatla mõisale kasutust

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Hanila vallavalitsus kuulutas välja ideekonkursi „Anna mõisale mõte!"

Ideekonkursi eesmärk on leida atraktiivne idee, kuidas Vatla mõisa tulevikus kasutada ja rahastada.

Parematele ideedele on vald välja pannud auhinnad.

Parima idee esitaja saab puhkepaketi Hanila vallas väärtusega kuni 500 eurot. Paketis on majutus  kahele koos toitlustamisega, käsitöö õpituba Vatla mõisas, käsitöö ost vms.

Teine koht saab paketi väärtusega kuni 250 eurot.

Eriauhind on neljatunnine ratsamatk ja piknik.

Hindamiskomisjon võib jätta esimese auhinna välja andmata, kui ei laeku vastava tasemega tööd. Teise koha auhind ja eriauhind antakse igal juhul välja.

Ideid oodatakse hiljemalt 1. septembriks.

Soovijad saavad Vatla mõisaga kohapeal tutvuda 17. mail. Muul ajal tuleb tutvumise aeg eelnevalt kokku leppida. Kompleksi tutvustamist korraldab Helju Viikmann.

Aasta tagasi pidas Vatla rahvas mõisas koosolekut, et arutada, mis saab mõisast edasi. Rahvas kartis toona, et Hanila vallavalitsus kavatseb munitsipaalomandis mõisa maha müüa, sest tal pole raha seda korda teha.

Mõisa tulevik on endiselt ebakindel, sest häärber laguneb. Hõivatud on sellest vaid väike osa. Kolmas korrus seisab tühi ja kütmata, seintelt langeb krohvi, aknad on kehvad, katus vajaks vahetamist. Mõisas tegutsevad kool, külaselts, raamatukogu, spordiringid.
 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Sulane
9 aastat tagasi

Üle jõu käivaid hooneid on väga palju. Ei suudeta isegi konserveerida, mis siis renoveerimisest rääkida. Tühjenevate alade probleem, mina lahendust ei näe.
Väikese elanikkonnaga paika teha veel mõni konverentsikeskus pole rentaabel. Jõudu neile, kes seal praegu toimetavad.

Kulak
9 aastat tagasi

Seal peaks elama ikka mõisnik kes kohalikule vähem haritut seltkonnale mingit tööd ja tegevust pakub.

Juku
9 aastat tagasi

Mõisas tegutsevad külaselts, raamatukogu, spordiringid
Aga kool???