Juhtkiri: Mis on pildil valesti?

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

LE 25Aastaringse heinateoga loodetakse Lääne–Eesti loomeettevõtete müügikäivet kahekümne protsendi ehk viiendiku jagu suurendada.

Piirkonna loomemajandus seisab aga naiste õlul, selgus tootearendusprogrammi „Loole” avaseminaril Haapslau kutsehariduskeskuses, kuhu oli tulnud üle saja osalise. Vaid kahekümnendik ehk viis olid neist mehed.

Nii et arengumootoriks on meil naised, kelle kolmandiku jagu meestest väiksemad palgad olid eelmisel nädalal väitlusteemaks.

Aga et mootor töötaks, peab paaki ka kütust valama.

Monika Hint Viljandimaalt toodab kontidest ehteid, nõelu ja muid vidinaid ning teeb jäärakottidest imelisi ridiküle ja kotte. Justnagu mehine töö. Oma vabaduse kaotamise hirmus on ta loobunud ettevõtmise edendamisel projektiraha taotlemisest. Eduka naise üks äriideid on hea toetav abikaasa, kes on teda rahaga abistanud.

Kuigi pilt on esmapilgul vildakas, saab tausta uurides selgeks, et pildil polegi midagi valesti. Igal linnul oma laul ja igal mehel oma koht päikese all.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
hädavaresele
10 aastat tagasi

naised tunnevad ennast sellepärest ahistatuna et nende mehed on soome tööle küüditatud ja ei suuda enda ees seista ning et nad kohapeal maidani ei korraldaks. Seda ei tohi ju nõuda ja korraldada ka et nende naistel tööd oleks, massimeedia nimetaks seda ju separatismiks ja nii saabki orjale selgeks kuidas peab käituma. Nüüd kurdavad siin et raha ei ole.

hädavares
10 aastat tagasi

Vaesed naised, nende ahistmine käib ikka täiega. Ja mis veel keskmisest pagast rääkida…

tagantjärgi tarkus ruulib
10 aastat tagasi

Huvitav jah näe oli juba ära. Nagu alati saad teada siis kui asjad juba läbi on nii kipub see olema kõikide läänemaal toimuvate asjadega.