Raamatu ja roosi päeval tulevad külla Kristiina Ehin ja Silver Sepp

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

23. aprillil toimuvat raamatu ja roosi päeva tähistab Läänemaa keskraamatukogu kultuurieskuse fuajees üritusega “Leia aega raamatu kaoks”.

Kolmapäeval kell 17-20 luuakse koostöös Samaaria kauplusega kultuurikeskuse fuajeesse mitmed õdusad lugemispesad, kus raamatuid lugeda või teed ja kohvi nautida.

Külla tulevad luuletaja Kristiina Ehin ja muusik Silver Sepp ning lugusid jutustavad Ernst Enno jutustamiskonkurssi parimad gümnaasiuminoored.

Kõik, kes meisterdavad kohapeal paberroosi, osalevad ettelugemisel või kingivad raamatukogule nimekirjast sobiva raamatu, saavad tänutäheks vastu päris roosi, mis tuleb partneritelt Flamingo ja Beguta lillepood. Kohapeal on avatud kohvik ja sissepääs on kõigile tasuta.

Rahvusvahelist raamatu ja roosi päeva tähistatakse 23. aprillil üle maailma. Päeva idee sai alguse 1930. aastatel Barcelonas, kus ühele raamatukaupmehele tuli mõte suurendada kirjanduse mõju rahva hulgas, süvendada inimeste lugemisharjumust ning ühtlasi tõsta raamatumüüki – nimelt võiks sel päeval iga mees kinkida naisele roosi ning naine mehele raamatu.

Eestis tähistatakse raamatu ja roosi päeva 1998. aastast.

Sündmust toetavad Eesti Kultuurkapitali Läänemaa Ekspertgrupp, Hasartmängumaksu Nõukogu ja Haapsalu linnavalitsus.

Täpne programm ja raamatukogule vajalike raamatute nimekiri on vaadeldav raamatukogu kodulehel: http://www.lib.haapsalu.ee/

Marika Matvei
peaspetsialist lugejakoolituse alal

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments