Taeblas oli sularahakriis

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Kella poole kolme paiku sai Taebla poemaja pangaautomaadist taas sularaha võtta. Foto: Urmas Lauri
Kella poole kolme paiku sai Taebla poemaja pangaautomaadist taas sularaha võtta. Foto: Urmas Lauri

Täna olid Taebla inimesed kimbatuses, sest kaupluses ei töötanud kassaaparaat, mis tähendas, et ei saanud kaardiga maksta. Sularaha ei saanud välja võtta ka kaupluse küljes asuvast pangaautomaadist, sest seegi ei töötanud.

„Mine või linna raha tooma,” muretses toimetusse helistanud Taebla elanik. Kõige rohkem oli tal kahju lastest,kes pidid poest tühjade kätega lahkuma.

Kella kahe paiku pärastlõunal olid nii sularahaautomaat kui ka kaupluse kaarditerminaal taas töökorras.

“Meie tööd segab selline tõrge päris palju, sest inimesed tahavad ju kaardiga maksta ning sularaha neil käepärast pole,” ütles poemüüja Lääne Elule.

Pangaautomaadi tõrked on Taeblas viimasel ajal sagedased. Eelmisel nädalal olnud samuti ühel päeval tunnipikkune paus, meenutas poemüüja.

BNSi teatel oli Swedbanki pangakanalite töö tehniliste probleemide tõttu täna kella 13 paiku pooleks tunniks häiritud.

Kättesaadav polnud panga kõnekeskus, sisse ei saanud logida internetipanka ja häiritud oli kaardimaksete töö. Samuti ei töötanud sularahaautomaadid.

Häired olid tingitud tõenäoliselt ühendusprobleemidest, ütles Swedbanki pressiesindaja Mart Siilivask BNS-ile.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Normaalne
10 aastat tagasi

Võis olla üle Eesti….?Kuid tunnen puudust ühispangast ja postipangast,mis enne sidejaoskonnas oli -poe kõrval.Hallo,kas keegi kuulis?Pole tõsi,et kasutajaid ei leidu…!

ohjah
10 aastat tagasi

Istuge, istuge pangatissi otsas. Mida vähem pärisraha kasutate seda suurem tõenäosus on, et pangad suruvad läbi sularahavaba ühiskonna idee. Ja siis on kõik lõplikult orjad valmis.

Vastaja
10 aastat tagasi

See ei olnud ainult Taeblas , Haapsalus oli täpselt sama olukord, kaardimaksed ei toiminud ning sularaha ei saanud kusagilt, puudus ühendus pangaga